Orecchiette med chorizo

30 minuter
Enkel
9 ingredienser
Recept på en smakrik vardagspasta där vi bjuds på orecchiette med chorizo. Använd gärna färsk chorizo eller smidig chorizofärs för bästa resultat.
Orecchiette med chorizo

Vintips till receptet

  • Castelcaia

    Castelcaia

    Riserva, 2016
    italienItalien
    750 ml
    14.5%

    Vad händer när två smakstjärnor från Apulien hamnar vid samma bord? Du får en middag som känns som en semester i södra Italien. Castelcaia Riserva 2016, med sina eleganta toner av körsbär, plommon och örter, är som skräddarsytt för att möta den rustika värmen i rätten, särskilt med färska tomater, parmesan och basilika i mixen. En självklar match helt enkelt - Apulien på tallriken och i glaset.

Ingredienser för 4 personer
400 g
Orecchiette pasta
500 g
Chorizo
0.5 st
Gul lök
100 g
Tomater
1 kruka
Basilika
1 st
Burk hela tomater
50 g
Parmesan
2 msk
Olivolja
Salt och svartpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Castelcaia

    Castelcaia

    Riserva, 2016
    italienItalien
    750 ml
    14.5%

    Vad händer när två smakstjärnor från Apulien hamnar vid samma bord? Du får en middag som känns som en semester i södra Italien. Castelcaia Riserva 2016, med sina eleganta toner av körsbär, plommon och örter, är som skräddarsytt för att möta den rustika värmen i rätten, särskilt med färska tomater, parmesan och basilika i mixen. En självklar match helt enkelt - Apulien på tallriken och i glaset.