Orecchiette med chorizo
30 minuter
Enkel
9 ingredienser
Recept på en smakrik vardagspasta där vi bjuds på orecchiette med chorizo. Använd gärna färsk chorizo eller smidig chorizofärs för bästa resultat.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
400 g
Orecchiette pasta
500 g
Chorizo
0.5 st
Gul lök
100 g
Tomater
1 kruka
Basilika
1 st
Burk hela tomater
50 g
Parmesan
2 msk
Olivolja
Salt och svartpeppar
Vintips till receptet
Ingredienser för 4 personer
400 g
Orecchiette pasta
500 g
Chorizo
0.5 st
Gul lök
100 g
Tomater
1 kruka
Basilika
1 st
Burk hela tomater
50 g
Parmesan
2 msk
Olivolja
Salt och svartpeppar
Gör så här
1
Stek chorizon i olivolja tills den får en fin yta.
2
Finhacka gul lök och dela ner tomaterna. Lägg ner tillsammans med korven.
3
Koka pastan tills den blir al dente.
4
Gå ner med basilika, pastavatten och tomater på burk. Riv över parmesan och låt koka ihop.
5
Lägg ner pastan och slunga tills såsen blivit krämig. Servera och toppa med parmesan, olivolja och svartpeppar. Smaklig måltid!