Orecchiette med chorizo

30 minuter
Enkel
9 ingredienser
Recept på en smakrik vardagspasta där vi bjuds på orecchiette med chorizo. Använd gärna färsk chorizo eller smidig chorizofärs för bästa resultat. Matchas med en riktigt trevlig Ripasso från Frank Sinatras favorit producent. Ren och skär vardagslyx!
Orecchiette med chorizo

Vintips till receptet

  • Bolla Le Poiane  Ripasso

    Bolla Le Poiane Ripasso

    2019
    italienItalien
    750 ml
    13.5%

    Chorizons kryddighet och den mustiga tomatsåsen möter perfekt de fylliga och kryddiga tonerna i Bolla Le Poiane Ripasso. Vinets mörka, något mogna körsbär, de torkade örterna och inslag av choklad och vanilj balanserar den heta chorizon och skapar en harmonisk smakupplevelse. Dessutom förstärker Ripassons djupa och koncentrerade karaktär rätten på ett sätt som lyfter fram både sältan och kryddigheten i korven. Samtidigt som den mjuka fattonen ger en rund avslutning. En Ripasso med struktur och smakrikedom som verkligen kompletterar den här rustika pastan på ett snygg sätt. Ren och skär vardagslyx!

    139 kr
Ingredienser för 4 personer
400 g
Orecchiette pasta
500 g
Chorizo
0.5 st
Gul lök
100 g
Tomater
1 kruka
Basilika
1 st
Burk hela tomater
50 g
Parmesan
2 msk
Olivolja
Salt och svartpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Bolla Le Poiane  Ripasso

    Bolla Le Poiane Ripasso

    2019
    italienItalien
    750 ml
    13.5%

    Chorizons kryddighet och den mustiga tomatsåsen möter perfekt de fylliga och kryddiga tonerna i Bolla Le Poiane Ripasso. Vinets mörka, något mogna körsbär, de torkade örterna och inslag av choklad och vanilj balanserar den heta chorizon och skapar en harmonisk smakupplevelse. Dessutom förstärker Ripassons djupa och koncentrerade karaktär rätten på ett sätt som lyfter fram både sältan och kryddigheten i korven. Samtidigt som den mjuka fattonen ger en rund avslutning. En Ripasso med struktur och smakrikedom som verkligen kompletterar den här rustika pastan på ett snygg sätt. Ren och skär vardagslyx!

    139 kr