Osso buco
180 minuter
Medel
19 ingredienser
Ett recept på den traditonella italienska grytan osso buco som serveras i en mustig och välsmakande tomatsås.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Osso buco
4 st
Kalvlägg
Större skivor
100 g
Rotselleri
2 st
Morötter
1 st
Gul lök
4 st
Vitlöksklyftor
0.5 dl
Vetemjöl
2 msk
Tomatpuré
1 kruka
Rosmarin
2 dl
Vitt vin
2 dl
Kalvfond
2 st
Körsbärstomater
burkar
2 dl
Vatten
Salt och svartpeppar
Gremolata
1 kruka
Bladpersilja
1.5 dl
Olivolja
1 st
Citron
skal
1 st
Vitlöksklyfta
Salt och svartpeppar
Servering
Ris
Kokt i saffran
Ingredienser för 4 personer
Osso buco
4 st
Kalvlägg
Större skivor
100 g
Rotselleri
2 st
Morötter
1 st
Gul lök
4 st
Vitlöksklyftor
0.5 dl
Vetemjöl
2 msk
Tomatpuré
1 kruka
Rosmarin
2 dl
Vitt vin
2 dl
Kalvfond
2 st
Körsbärstomater
burkar
2 dl
Vatten
Salt och svartpeppar
Gremolata
1 kruka
Bladpersilja
1.5 dl
Olivolja
1 st
Citron
skal
1 st
Vitlöksklyfta
Salt och svartpeppar
Servering
Ris
Kokt i saffran
Gör så här
1
Krydda köttet ordentligt med salt och svartpeppar. Täck bitarna i ett tungt lager vetemjöl och stek sedan på hög värme tills dem får en fin färg.
2
Finhacka morot, gul lök, rotselleri och vitlök. Ta upp köttet och fräs grönsakerna i samma gryta. Låt mjukna och tillsätt sedan tomatpuré, vitt vin, kalvfond, vatten och körsbärstomater. Gör ett knyte av rosmarin och lägg ner tillsammans med köttet. Låt koka i 1,5 – 2 timmar.
3
Koka riset enligt förpackning, ha i lite saffran i vattnet.
4
Finhacka persiljan och lägg i en skål. Riv ner en vitlöksklyfta och smaka av med citronskal, olivolja, salt & svartpeppar.
5
När köttet lossnar från benet är det färdigt. Servera med riset och toppa med gremolata, smaklig måltid!