Osso buco

180 minuter
Medel
19 ingredienser
Ett recept på den traditonella italienska grytan osso buco som serveras i en mustig och välsmakande tomatsås.
Osso buco

Vintips till receptet

  • Zin Zap Barista Rosso Prima Selezione

    Zin Zap Barista Rosso Prima Selezione

    2022
    italienItalien
    750 ml
    14.5%

    När du ska välja en mustig, örtig och rejäl köttgryta så rekommenderar vi verkligen ett rejält vin med massvis  frukt i sig. Och just det får vi i det här syditalienska kraftpaketet. Ett vin som kommer passa med de intensiva smakerna från osso bucon. Servera gärna vinet något kylt!

    129 kr
Ingredienser för 4 personer

Osso buco

4 st
Kalvlägg
Större skivor
100 g
Rotselleri
2 st
Morötter
1 st
Gul lök
4 st
Vitlöksklyftor
0.5 dl
Vetemjöl
2 msk
Tomatpuré
1 kruka
Rosmarin
2 dl
Vitt vin
2 dl
Kalvfond
2 st
Körsbärstomater
burkar
2 dl
Vatten
Salt och svartpeppar

Gremolata

1 kruka
Bladpersilja
1.5 dl
Olivolja
1 st
Citron
skal
1 st
Vitlöksklyfta
Salt och svartpeppar

Servering

Ris
Kokt i saffran

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Zin Zap Barista Rosso Prima Selezione

    Zin Zap Barista Rosso Prima Selezione

    2022
    italienItalien
    750 ml
    14.5%

    När du ska välja en mustig, örtig och rejäl köttgryta så rekommenderar vi verkligen ett rejält vin med massvis  frukt i sig. Och just det får vi i det här syditalienska kraftpaketet. Ett vin som kommer passa med de intensiva smakerna från osso bucon. Servera gärna vinet något kylt!

    129 kr