Oxfilé med råraka och grönpepparsås

45 minuter
Medel
19 ingredienser
En lyxig men lättlagad helgmiddag som passar perfekt när du ska bjuda över vännerna. Krispig råraka med den krämiga grönpepparsåsen passar perfekt med den möra filén.
Oxfilé med råraka och grönpepparsås

Vintips till receptet

  • Merino Organic Red Wine

    Merino Organic Red Wine

    2023
    portugalPortugal
    2000 ml
    13.5%

    Merino Organic Red Wine är som gjord för en rätt med kraft och krämighet. Den mörka frukten, chokladen och vaniljen i vinet plockar upp de runda, smöriga tonerna i den gräddiga grönpepparsåsen, medan vinets friska frukt och tanniner ger balans till den möra oxfilén. De kryddiga inslagen - lavendel, peppar och fat - speglar grönpepparns sting och skapar en elegant helhet. Ett riktigt fullträffsvin till en klassisk lyxmiddag.

    199 kr
Ingredienser för 4 personer

Kött

600 g
oxfilé
25 g
smör
2 st
vitlöksklyftor
1 kruka
timjan
salt & svartpeppar

Råraka

400 g
fast potatis
1 msk
salt
30 g
smör

Grönpepparsås

1 st
schalottenlök
1 msk
torkad grönpeppar
1 msk
konjak
1 msk
grov senap
1 dl
kalvfond
2 dl
vispgrädde
1 msk
soja
salt & svartpeppar

Servering

1 förp
spenat
1 msk
chiliflakes
1 kruka
persilja

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Merino Organic Red Wine

    Merino Organic Red Wine

    2023
    portugalPortugal
    2000 ml
    13.5%

    Merino Organic Red Wine är som gjord för en rätt med kraft och krämighet. Den mörka frukten, chokladen och vaniljen i vinet plockar upp de runda, smöriga tonerna i den gräddiga grönpepparsåsen, medan vinets friska frukt och tanniner ger balans till den möra oxfilén. De kryddiga inslagen - lavendel, peppar och fat - speglar grönpepparns sting och skapar en elegant helhet. Ett riktigt fullträffsvin till en klassisk lyxmiddag.

    199 kr