Pannbiff med stekt lök och gräddsås

45 minuter
Enkel
20 ingredienser
Klassisk svensk husmanskost är pannbiff med stekt lök och gräddsås som vi serverar ihop med pressgurka.
Pannbiff med stekt lök och gräddsås

Vintips till receptet

  • Langhe Nebbiolo  Josetta Saffirio

    Langhe Nebbiolo Josetta Saffirio

    2022
    italienItalien
    750 ml
    14%

    En kanske lite oväntad kombo för många men just nebbiolo passar förvånansvärt väl till svensk husmanskost, som till exempel pannbiff med gräddsås. För i vinet får vi tillgänglig aromatisk frukt med röda bär, solmogna rosor, nypon och en lätt kryddig avslutning. Tanninerna och kraften i vinet kommer skära igenom det feta i rätten och bli en utmärkt matchning. 

    219 kr
Ingredienser för 4 personer

Pannbiff

500 g
Blandfärs
0.5 dl
Ströbröd
1 dl
Vispgrädde
1 st
Ägg
1 msk
Dijonsenap
1 msk
Worcestersås
Salt och svartpeppar

Gräddsås

2 dl
Vatten
2 msk
Kalvfond
1 msk
Svartvinbärsgelé
1 msk
Soja
2 dl
Vispgrädde
Salt och svartpeppar

Inlagd gurka

1 st
Gurka
0.5 dl
Ättika
1 dl
Socker
1.5 dl
Vatten
1 st
Persilja
Näve

Servering

500 g
Kokt potatis
3 st
Gul lök

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Langhe Nebbiolo  Josetta Saffirio

    Langhe Nebbiolo Josetta Saffirio

    2022
    italienItalien
    750 ml
    14%

    En kanske lite oväntad kombo för många men just nebbiolo passar förvånansvärt väl till svensk husmanskost, som till exempel pannbiff med gräddsås. För i vinet får vi tillgänglig aromatisk frukt med röda bär, solmogna rosor, nypon och en lätt kryddig avslutning. Tanninerna och kraften i vinet kommer skära igenom det feta i rätten och bli en utmärkt matchning. 

    219 kr