Pannbiff med stekt lök och gräddsås

45 minuter
Enkel
20 ingredienser
Klassisk svensk husmanskost är pannbiff med stekt lök och gräddsås som vi serverar ihop med pressgurka.
Pannbiff med stekt lök och gräddsås

Vintips till receptet

  • Faulkner & Archer

    Faulkner & Archer

    Shiraz Cabernet Sauvignon
    australienAustralien
    3000 ml
    13%

    Vinet kombinerar frukt och kryddighet på ett sätt som passar perfekt till pannbiffens olika smaker. De mörka bären samspelar med geléns sötma och såsens mustighet, medan svartpeppartonen fördjupar rätten utan att ta över. Gräddigheten balanseras av vinets struktur, och varje tugga blir en chans för vinet att visa sin komplexitet - och sin förmåga att lyfta även vardagsklassiker.

    199 kr
Ingredienser för 4 personer

Pannbiff

500 g
Blandfärs
0.5 dl
Ströbröd
1 dl
Vispgrädde
1 st
Ägg
1 msk
Dijonsenap
1 msk
Worcestersås
Salt och svartpeppar

Gräddsås

2 dl
Vatten
2 msk
Kalvfond
1 msk
Svartvinbärsgelé
1 msk
Soja
2 dl
Vispgrädde
Salt och svartpeppar

Inlagd gurka

1 st
Gurka
0.5 dl
Ättika
1 dl
Socker
1.5 dl
Vatten
1 st
Persilja
Näve

Servering

500 g
Kokt potatis
3 st
Gul lök

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Faulkner & Archer

    Faulkner & Archer

    Shiraz Cabernet Sauvignon
    australienAustralien
    3000 ml
    13%

    Vinet kombinerar frukt och kryddighet på ett sätt som passar perfekt till pannbiffens olika smaker. De mörka bären samspelar med geléns sötma och såsens mustighet, medan svartpeppartonen fördjupar rätten utan att ta över. Gräddigheten balanseras av vinets struktur, och varje tugga blir en chans för vinet att visa sin komplexitet - och sin förmåga att lyfta även vardagsklassiker.

    199 kr