Pannbiff med stekt lök och gräddsås

45 minuter
Enkel
20 ingredienser
Klassisk svensk husmanskost är pannbiff med stekt lök och gräddsås som vi serverar ihop med pressgurka.
Pannbiff med stekt lök och gräddsås

Dryckestips till receptet

  • Tarapacá Biodiversity

    Tarapacá Biodiversity

    Cabernet Sauvignon, Syrah, 2021
    chileChile
    1500 ml
    13%

    Det här vinet är en fullträff till pannbiff med lök och gräddsås eftersom dess mörka frukt, pepprighet och lätta fattoner speglar rät­tens mustiga, karamelliserade smaker. Den fruktiga kraften - plommon, svarta vinbär och björnbär - möter sötman från den stekta löken och svartvinbärsgelén i såsen. Lakrits, örter och svartpeppar i vinet går hand i hand med pannbiffens kryddning, medan de mjuka fattonerna och chokladigheten rundar av och lyfter den krämiga gräddsåsen.

    139 kr
Ingredienser för 4 personer

Pannbiff

500 g
Blandfärs
0.5 dl
Ströbröd
1 dl
Vispgrädde
1 st
Ägg
1 msk
Dijonsenap
1 msk
Worcestersås
Salt och svartpeppar

Gräddsås

2 dl
Vatten
2 msk
Kalvfond
1 msk
Svartvinbärsgelé
1 msk
Soja
2 dl
Vispgrädde
Salt och svartpeppar

Inlagd gurka

1 st
Gurka
0.5 dl
Ättika
1 dl
Socker
1.5 dl
Vatten
1 st
Persilja
Näve

Servering

500 g
Kokt potatis
3 st
Gul lök

Se hur man lagar receptet

Dryckestips till receptet

  • Tarapacá Biodiversity

    Tarapacá Biodiversity

    Cabernet Sauvignon, Syrah, 2021
    chileChile
    1500 ml
    13%

    Det här vinet är en fullträff till pannbiff med lök och gräddsås eftersom dess mörka frukt, pepprighet och lätta fattoner speglar rät­tens mustiga, karamelliserade smaker. Den fruktiga kraften - plommon, svarta vinbär och björnbär - möter sötman från den stekta löken och svartvinbärsgelén i såsen. Lakrits, örter och svartpeppar i vinet går hand i hand med pannbiffens kryddning, medan de mjuka fattonerna och chokladigheten rundar av och lyfter den krämiga gräddsåsen.

    139 kr