Pasta alla norcina

30 minuter
Enkel
11 ingredienser
Det simpla receptet på en pasta alla norcina, fast med en liten twist. Jag väljer att göra min på salsiccia som är uppkryddad med fänkål och salvia. Vi matachar det med ett lagom fylligt, smakrikt och fruktigt Piemonte-vin. Det blir knappast bättre än så!
Pasta alla norcina

Vintips till receptet

  • Enzo Bartoli  Solo Enzo

    Enzo Bartoli Solo Enzo

    2022
    italienItalien
    750 ml
    13%

    En härligt kryddad och lagom småfet salsicciapasta med ett lagom fylligt, smakrikt och fruktigt Piemonte vin. Det blir knappast bättre än så. Den röda frukten, kryddorna och den lilla diskreta örtigheten i vinet kommer passa som handen i handsken med de feta och kryddiga tonerna i rätten. Ett utmärkt vin till den här typen av pastarätter. 

Ingredienser för 4 personer
400 g
Pasta
Rigatini quadri
300 g
Färsk salsiccia
250 g
Skogschampinjoner
1 st
Gul lök
1 st
Vitlöksklyfta
2 dl
Vitt vin
2 dl
Vispgrädde
2 msk
Olivolja
80 g
Pecorino
100 g
Sockerärtor
Salt och svartpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Enzo Bartoli  Solo Enzo

    Enzo Bartoli Solo Enzo

    2022
    italienItalien
    750 ml
    13%

    En härligt kryddad och lagom småfet salsicciapasta med ett lagom fylligt, smakrikt och fruktigt Piemonte vin. Det blir knappast bättre än så. Den röda frukten, kryddorna och den lilla diskreta örtigheten i vinet kommer passa som handen i handsken med de feta och kryddiga tonerna i rätten. Ett utmärkt vin till den här typen av pastarätter.