Pasta i tomatsås, smaksatt med tryffel och burrata
20 minuter
Enkel
11 ingredienser
Ett recept på pasta i tomatsås som är smaksatt med både tryffel och burrata. Dessutom får du ett spännande vintips till rätten.

Ingredienser
Ingredienser för 2 personer
400 g
Torkad pasta – lumaconi
250 g
Färska tomater
2 msk
Olivolja
0.5 st
Gul lök
2 st
Vitlöksklyftor
1 st
Handfull basilika
1 msk
Tryffelolja
1 tsk
Socker
1 st
Burrata
(smaksatt med tryffel)
Parmesan
(till serveringen)
Salt & svartpeppar
Ingredienser för 2 personer
400 g
Torkad pasta – lumaconi
250 g
Färska tomater
2 msk
Olivolja
0.5 st
Gul lök
2 st
Vitlöksklyftor
1 st
Handfull basilika
1 msk
Tryffelolja
1 tsk
Socker
1 st
Burrata
(smaksatt med tryffel)
Parmesan
(till serveringen)
Salt & svartpeppar
Gör så här
1
Fyll en stor gryta med vatten och salta rikligt. Koka upp vattnet och tillsätt pastan. Koka enligt förpackningen tills al dente.
2
Skala vitlök och låt mjukna på medelhög värme tillsammans med olivoljan i en gryta. Dela tomaterna och hacka löken och tillsätt i grytan. Låt fräsa tills tomaterna blivit mjuka.
3
Smaka upp tomaterna med basilika, tryffelolja, socker, salt och svartpeppar. Mixa sedan tillsammans med din burrata. Häll tillbaka i grytan och låt puttra på låg värme.
4
Tillsätt pastan i såsen och slunga tillsammans med lite av pastavattnet. Servera på tallrik med riven eller hyvlad parmesan, smaklig måltid!