Pilgrimsmusslor med brynt hollandaise, rättika och morotssallad
30 minuter
Svår
19 ingredienser
Pilgrimsmusslor med brynt hollandaise, rättika och morotssallad är en enkel men ändå lyxig rätt att bjuda på.
Ingredienser
Ingredienser för 3 personer
Musslor
100 g
Pilgrimsmusslor
Bröd krutonger
Smörgåskrasse
Sallad
0.5 st
Rättika
1 st
Stor morot
1 st
Salladslök
0.5 st
Röd chili
2 msk
Soja
1 msk
Honung
1 msk
Sesamolja
1 msk
Farinsocker
1 st
Lime - saft/zest
1 tsk
Rostade sesamfrön
1 st
Handfull koriander
Salt & svartpeppar
Sås
2 st
Äggulor
250 g
Brynt smör
0.5 st
Lime - juice
Salt & vartpeppar
Ingredienser för 3 personer
Musslor
100 g
Pilgrimsmusslor
Bröd krutonger
Smörgåskrasse
Sallad
0.5 st
Rättika
1 st
Stor morot
1 st
Salladslök
0.5 st
Röd chili
2 msk
Soja
1 msk
Honung
1 msk
Sesamolja
1 msk
Farinsocker
1 st
Lime - saft/zest
1 tsk
Rostade sesamfrön
1 st
Handfull koriander
Salt & svartpeppar
Sås
2 st
Äggulor
250 g
Brynt smör
0.5 st
Lime - juice
Salt & vartpeppar
Gör så här
1
Bryn smöret och låt de sedan svalna tills det når fingertemperatur. Skala rättika och morot, hyvla tunt på en mandolin och skär sedan i små stavar. Hacka ner salladslöken och lägg allt i en skål.
2
Finhacka chilin och tillsätt lägg i en skål, tillsätt soja, honung, sesamolja, farinsocker, lime, sesamfrön, koriander, salt & svartpeppar. Blanda och slå över grönsakerna och låt sedan vila.
3
Separera två äggulor och tillsätt juice från en halv lime. Vispa tills äggen tjocknar och du fått ett litet skum, var försiktig med temperaturen så dem inte koagulerar. Häll i smöret i en fin stråle och vispa tills du uppnår den konsistens du tycker är tillfredställande.
4
Ta bort den lilla vita muskeln på musslorna. Stek dem på högsta värmen med lite olivolja och flingsalt. Ös dem med smör och låt dem vila.
5
Servera salladen i botten, med musslorna ovanpå. Ringla såsen, toppa med bröd krutonger och smörgåskrasse. Smaklig måltid.