Pilgrimsmusslor med brynt hollandaise, rättika och morotssallad
30 minuter
Svår
19 ingredienser
Pilgrimsmusslor med brynt hollandaise, rättika och morotssallad är en enkel men ändå lyxig rätt att bjuda på.
![Pilgrimsmusslor med brynt hollandaise, rättika och morotssallad](https://img.32b23e.net/vinbanken/5635212be12234bb14dbe184cb825fc0.png?h=480)
Ingredienser
Ingredienser för 3 personer
Musslor
100 g
Pilgrimsmusslor
Bröd krutonger
Smörgåskrasse
Sallad
0.5 st
Rättika
1 st
Stor morot
1 st
Salladslök
0.5 st
Röd chili
2 msk
Soja
1 msk
Honung
1 msk
Sesamolja
1 msk
Farinsocker
1 st
Lime - saft/zest
1 tsk
Rostade sesamfrön
1 st
Handfull koriander
Salt & svartpeppar
Sås
2 st
Äggulor
250 g
Brynt smör
0.5 st
Lime - juice
Salt & vartpeppar
Ingredienser för 3 personer
Musslor
100 g
Pilgrimsmusslor
Bröd krutonger
Smörgåskrasse
Sallad
0.5 st
Rättika
1 st
Stor morot
1 st
Salladslök
0.5 st
Röd chili
2 msk
Soja
1 msk
Honung
1 msk
Sesamolja
1 msk
Farinsocker
1 st
Lime - saft/zest
1 tsk
Rostade sesamfrön
1 st
Handfull koriander
Salt & svartpeppar
Sås
2 st
Äggulor
250 g
Brynt smör
0.5 st
Lime - juice
Salt & vartpeppar
Gör så här
1
Bryn smöret och låt de sedan svalna tills det når fingertemperatur. Skala rättika och morot, hyvla tunt på en mandolin och skär sedan i små stavar. Hacka ner salladslöken och lägg allt i en skål.
2
Finhacka chilin och tillsätt lägg i en skål, tillsätt soja, honung, sesamolja, farinsocker, lime, sesamfrön, koriander, salt & svartpeppar. Blanda och slå över grönsakerna och låt sedan vila.
3
Separera två äggulor och tillsätt juice från en halv lime. Vispa tills äggen tjocknar och du fått ett litet skum, var försiktig med temperaturen så dem inte koagulerar. Häll i smöret i en fin stråle och vispa tills du uppnår den konsistens du tycker är tillfredställande.
4
Ta bort den lilla vita muskeln på musslorna. Stek dem på högsta värmen med lite olivolja och flingsalt. Ös dem med smör och låt dem vila.
5
Servera salladen i botten, med musslorna ovanpå. Ringla såsen, toppa med bröd krutonger och smörgåskrasse. Smaklig måltid.