Pizza med salsiccia och sparris- och mandelcréme
60 minuter
Medel
13 ingredienser
Recept på hemmagjord pizza med salsiccia som sedan toppas med en smakrik sparris- och mandelcréme. Ihop med receptet får du ett vintips.

Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Pizzadeg
613 g
Mjjöl - tipo 00
368 g
Vatten
18 g
Salt
2.7 g
Jäst
Topping
3 st
Salsiccia korvar
1 st
Hela tomater
(på burk)
2 förp
Mozzarella
1 st
Sparris
(på burk)
1 förp
Mandelcréme
1 förp
Fetaost
40 g
Parmesan
1 förp
Pinjenötter
1 kruka
Basilika
Ingredienser för 4 personer
Pizzadeg
613 g
Mjjöl - tipo 00
368 g
Vatten
18 g
Salt
2.7 g
Jäst
Topping
3 st
Salsiccia korvar
1 st
Hela tomater
(på burk)
2 förp
Mozzarella
1 st
Sparris
(på burk)
1 förp
Mandelcréme
1 förp
Fetaost
40 g
Parmesan
1 förp
Pinjenötter
1 kruka
Basilika
Gör så här
1
Blanda ingredienserna till pizzadegen, gärna i en degblandare. Vik degen så du får en slät yta. Låt jäsa i rumstemperatur i 1 h. Dela sedan upp i 250g bollar och låt jäsa i varsin burk i kylen, gärna 1–2 dagar.
2
Värm pizzaugnen så varm den går, kör du vanlig hemmaugn så sätt den på högsta temperatur.
3
Ta bort skinnet på korven och stek tills krispig. Klipp sönder tomaterna och dela upp mozzarellan. Arbeta ut degen till en rund pizza, lägg ett lagom lager med tomatsås, inte för mycket så pizzan blir vattnig. Toppa med de andra ingredienserna.
4
In med pizzan i ugnen och toppa sedan med nötter och basilika. Servera tillsammans med ett glas piemonte barbera, smaklig måltid!
Se hur man lagar receptet
Vintips till receptet

Piemonte Barbera
2021
Pizza med salsiccia – vintips
Vi på Vinbanken har flera gånger valt att lyfta just druvan barbera som en av de allra bästa druvorna när man ska välja vin till pizza. När vi fick möjligheten att testa den här nya premiumboxen från producenten San Silvestro så gick tankarna direkt till en pizza med tomatsåsbaserad botten. I vinet får du alla de där klassiska barbera-tonerna som du är ute efter. Här samsas där där bärigheten ihop med fattonerna och örtigheten direkt i doften. Det är körsbär, hallon, viol och örter som sedan paketeras ihop snyggt med de mjuka tanninerna och den välbalanserade syran. Till pizzan kommer örterna och fruktigheten komma fram på ett snyggt sätt och komplettera rätten perfekt. Ett riktigt bra vin till pizza helt enkelt.
299 kr