Pytt i panna

30 minuter
Enkel
16 ingredienser
Enkel husmanskost när den är som bäst. Servera tillsammans med ett stekt ägg och lite inlagda rödbetor, perfekta vardagsmiddagen. I detta recept valde jag att stuva pytt i pannan med lite vispgrädde i slutet, det höjer smaken till nästa nivå!
Pytt i panna

Vintips till receptet

  • Parnevik's Red Blend

    Parnevik's Red Blend

    2023
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    14%
    Ett solmoget och mörkfruktigt sydfranskt vin med tydliga toner av björnbär, skogshallon, färska örter och svartpeppar i doften. I smaken så kommer den här solmogna sydfranska frukten fram där vi även får ett tydligt tanningrepp i slutet. Allt paketeras ihop av en tydlig örtig och pepprig finish där det även finns en hint av kakao. Servera gärna lite svalt vid 14 grader.
    129 kr
Ingredienser för 4 personer

Pytt i panna

900 g
fast potatis
600 g
fransyska
3 st
chorizo
2 st
gul lök
1 msk
rapsolja
30 g
smör
1 dl
vispgrädde
1 kruka
persilja
salt & svartpeppar

Inlagda rödbetor

500 g
rödbetor
5 dl
vatten
1 dl
ättika
1.5 dl
socker
5 st
vitpepparkorn
5 st
nejlikor
1 st
lagerblad

Vintips till receptet

  • Parnevik's Red Blend

    Parnevik's Red Blend

    2023
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    14%
    Ett solmoget och mörkfruktigt sydfranskt vin med tydliga toner av björnbär, skogshallon, färska örter och svartpeppar i doften. I smaken så kommer den här solmogna sydfranska frukten fram där vi även får ett tydligt tanningrepp i slutet. Allt paketeras ihop av en tydlig örtig och pepprig finish där det även finns en hint av kakao. Servera gärna lite svalt vid 14 grader.
    129 kr