Råbiff med dragonfärskost och jordärtskockschips

35 minuter
Medel
17 ingredienser
Råbiff har blivit lite av en svensk klassiker. Här får man ett recept på en råbiff i en modern tappning. Givetvis bjuds det på vintips till.
Råbiff med dragonfärskost och jordärtskockschips
Ingredienser för 2 personer

Kött

250 g
innanlår
1 st
Schalottenlök
2 msk
Olivolja
(gärna en ¨finare variant¨)
1 msk
Citronjuice
Salt & Svartpeppar

Sås

1 st
Knippa dragon – bladen
200 g
Färskost
1 msk
Rödvinsvinäger
1 msk
Olivolja
2 msk
Vatten
Salt & svartpeppar

Chips

3 st
Jordärtskockor
3 dl
Naturell olja
Salt

Servering

5 st
Rädisor
(finhyvlade)
4 st
Gröna sparris
(finhyvlade)
Örtolja

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Substance Ch  Chardonnay

    Substance Ch Chardonnay

    2020
    usaUSA
    750 ml
    13.5%

    Det röda vinet är inte alltid det självklara när det vankas råbiff, framförallt inte när det är en modern råbiff som serveras. I det här fallet vänder vi blicken mot dragonfärskosten och mot jordärtskockschipsen. Dessa båda smaker passar utmärkt ihop med ett syrligt vin med många olika toner i sig. Här får vi ett vin som är fylligt, men inte för fylligt så att det skär sig mot råbiffen. Istället passar vinets perfekta toner av kryddor i form av rosmarin perfekt ihop med kryddigheten i rätten. Det är med andra ord ett vin som ihop med den här råbiffen kommer förhöja hela matupplevelsen.

    199 kr