Rådjurssadel med stuvad grönkål och äppelsås

60 minuter
Medel
25 ingredienser
Nu är viltsäsongen i full gång och därför tar jag tillvara på lite rådjurssadel som jag serverar med stuvad grönkål, rostad potatis och en äppelsås.
Rådjurssadel med stuvad grönkål och äppelsås

Vintips till receptet

  • Parnevik's Red Blend

    Parnevik's Red Blend

    2023
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    14%
    Ett solmoget och mörkfruktigt sydfranskt vin med tydliga toner av björnbär, skogshallon, färska örter och svartpeppar i doften. I smaken så kommer den här solmogna sydfranska frukten fram där vi även får ett tydligt tanningrepp i slutet. Allt paketeras ihop av en tydlig örtig och pepprig finish där det även finns en hint av kakao. Servera gärna lite svalt vid 14 grader.
    129 kr
Ingredienser för 4 personer

Kött

2 st
filéer från rådjurssadel
1 kruka
timjan
2 st
vitlöksklyftor
25 g
smör
salt & svartpeppar

Stuvad grönkål

300 g
grönkål
0.5 st
spetskål
2 msk
olivolja
3 dl
vispgrädde
50 g
finriven gruyère
1 msk
vit tryffelolja
1 msk
vinäger
salt & svartpeppar

Äppelsås

1 st
schalottenlök
4 st
äpplen
2 dl
viltfond
2 dl
vispgrädde
1 msk
äppelcidervinäger
1 msk
soja
salt & svartpeppar

Potatis

700 g
amandine potatis
2 msk
olivolja
salt & svartpeppar

Servering

frysta lingon
persilja

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Parnevik's Red Blend

    Parnevik's Red Blend

    2023
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    14%
    Ett solmoget och mörkfruktigt sydfranskt vin med tydliga toner av björnbär, skogshallon, färska örter och svartpeppar i doften. I smaken så kommer den här solmogna sydfranska frukten fram där vi även får ett tydligt tanningrepp i slutet. Allt paketeras ihop av en tydlig örtig och pepprig finish där det även finns en hint av kakao. Servera gärna lite svalt vid 14 grader.
    129 kr