Rafanata med pancetta

45 minuter
Enkel
11 ingredienser
Rafanata är en italiensk rätt som fungerar både som förrätt och varmrätt, och som är smaksatt med pepparrot, pancetta och pecorino.
Rafanata med pancetta
Ingredienser för 4 personer

Rafanata

600 g
Potatis
2 st
Klickar smör
0.5 dl
Mjölk
50 g
Pecorino
1 msk
Pepparrot
2 st
Ägg
100 g
Pancetta
100 g
Ströbröd
Salt och svartpeppar

Servering

50 g
Ruccola
Peccorino

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Fynd 2024
    Casal di Serra Classico Superiore Umani Ronchi

    Casal di Serra Classico Superiore Umani Ronchi

    2022
    italienItalien
    750 ml
    13%

    En italiensk förrätt matchas bäst med ett italienskt vin, och i det här fallet är det ett vitt vin från hjärtat av Italien, närmare bestämt Marche, som vårt val faller på. Druvan är verdicchio och vinet ger oss en ungdomlig och fruktig aromatik med gröna syrliga äpplen, gröna päron och rejält med nypressad lime. Här får vi även en tydlig blommig ton som drar åt apelsinblomhållet. Vi bjuds även på färska nyplockade örter som malts ner och skapat ett superläskande och extremt prisvärt vin som är värt varenda en krona. Tillsammans med den smakrika och småfeta rafanatan kommer detta passa sjukt bra. 

    109 kr