Ragu alla bolognese

30 minuter
Medel
17 ingredienser
Recept på en klassisk ragu alla bolognese. En rätt som är som gjord för söndagsmiddagen där du bjuder över nära och kära.
Ragu alla bolognese
Ingredienser för 4 personer

Bolognese

500 g
Nötfärs
500 g
Fläskfärs
250 g
Rökt pancetta
1 st
Gul lök
2 st
Selleristjälkar
2 st
Morötter
2 st
Vitlöksklyftor
2 msk
Tomatpuré
1 st
Burk hela tomater
2 dl
Vitt vin
2 dl
Kycklingfond
2 dl
Mjölk
3 st
Lagerblad
1 tsk
Fänkålsfrön
Salt & svartpeppar

Servering

500 g
Pappardelle pasta
50 g
Parmesan

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Camera Rosso

    Camera Rosso

    2022
    italienItalien
    750 ml
    12.5%

    När man ska välja vin till en så pass kryddig, örtig och smakrik rätt som bolognese är så är det viktigt att man matchar just de kryddiga och örtiga delarna på ett snyggt sätt. Det finns en anledning till att många väljer just ett sangiovese-vin till bolognese, och det är får att kryddigheten allt som oftast finns där, och ihop med den intensiva fruktigheten kommer det gifta sig väl med den tomatbaserade såsen. I Camera får du ett ungt, solkust, fruktigt och örtigt vin med härliga toner av körsbär, mörka plommon, björnbär, färska örter och svartpeppar. Ett riktigt bra val till ragu alla bolognese.