Ragu alla bolognese
30 minuter
Medel
17 ingredienser
Recept på en klassisk ragu alla bolognese. En rätt som är som gjord för söndagsmiddagen där du bjuder över nära och kära.
![Ragu alla bolognese](https://img.32b23e.net/vinbanken/dc63d140a906a472ce4a943f380849cc.jpg?h=480)
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Bolognese
500 g
Nötfärs
500 g
Fläskfärs
250 g
Rökt pancetta
1 st
Gul lök
2 st
Selleristjälkar
2 st
Morötter
2 st
Vitlöksklyftor
2 msk
Tomatpuré
1 st
Burk hela tomater
2 dl
Vitt vin
2 dl
Kycklingfond
2 dl
Mjölk
3 st
Lagerblad
1 tsk
Fänkålsfrön
Salt & svartpeppar
Servering
500 g
Pappardelle pasta
50 g
Parmesan
Ingredienser för 4 personer
Bolognese
500 g
Nötfärs
500 g
Fläskfärs
250 g
Rökt pancetta
1 st
Gul lök
2 st
Selleristjälkar
2 st
Morötter
2 st
Vitlöksklyftor
2 msk
Tomatpuré
1 st
Burk hela tomater
2 dl
Vitt vin
2 dl
Kycklingfond
2 dl
Mjölk
3 st
Lagerblad
1 tsk
Fänkålsfrön
Salt & svartpeppar
Servering
500 g
Pappardelle pasta
50 g
Parmesan
Gör så här
1
Dela ner pancettan i små stava och stek på medelvärme tills fettet smält ner. Gå ner med nötfärsen samt fläskfärsen och stek till den fått fin yta.
2
Finhacka morot, lök, selleri och vitlök. När köttet fått fin yta går du ner med dina grönsaker. Låt steka ihop.
3
Tillsätt tomatpuré, vitt vin, kycklingfond och tomater på burk. Smaka av med salt, svartpeppar, lagerblad och fänkålsfrön. Låt sedan puttra i minst 1 timme.
4
Koka upp saltat vatten till pastan. Gå ner med mjölk i bolognese och låt koka ihop i ytterligare 10 minuter.
5
Koka pastan al dente och montera sedan ihop med såsen tillsammans med en klick smör och lite pastavatten. Servera med riven parmesan ovanpå, smaklig måltid!