Ragu alla bolognese
30 minuter
Medel
17 ingredienser
Recept på en klassisk ragu alla bolognese. En rätt som är som gjord för söndagsmiddagen där du bjuder över nära och kära.

Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Bolognese
500 g
Nötfärs
500 g
Fläskfärs
250 g
Rökt pancetta
1 st
Gul lök
2 st
Selleristjälkar
2 st
Morötter
2 st
Vitlöksklyftor
2 msk
Tomatpuré
1 st
Burk hela tomater
2 dl
Vitt vin
2 dl
Kycklingfond
2 dl
Mjölk
3 st
Lagerblad
1 tsk
Fänkålsfrön
Salt & svartpeppar
Servering
500 g
Pappardelle pasta
50 g
Parmesan
Ingredienser för 4 personer
Bolognese
500 g
Nötfärs
500 g
Fläskfärs
250 g
Rökt pancetta
1 st
Gul lök
2 st
Selleristjälkar
2 st
Morötter
2 st
Vitlöksklyftor
2 msk
Tomatpuré
1 st
Burk hela tomater
2 dl
Vitt vin
2 dl
Kycklingfond
2 dl
Mjölk
3 st
Lagerblad
1 tsk
Fänkålsfrön
Salt & svartpeppar
Servering
500 g
Pappardelle pasta
50 g
Parmesan
Gör så här
1
Dela ner pancettan i små stava och stek på medelvärme tills fettet smält ner. Gå ner med nötfärsen samt fläskfärsen och stek till den fått fin yta.
2
Finhacka morot, lök, selleri och vitlök. När köttet fått fin yta går du ner med dina grönsaker. Låt steka ihop.
3
Tillsätt tomatpuré, vitt vin, kycklingfond och tomater på burk. Smaka av med salt, svartpeppar, lagerblad och fänkålsfrön. Låt sedan puttra i minst 1 timme.
4
Koka upp saltat vatten till pastan. Gå ner med mjölk i bolognese och låt koka ihop i ytterligare 10 minuter.
5
Koka pastan al dente och montera sedan ihop med såsen tillsammans med en klick smör och lite pastavatten. Servera med riven parmesan ovanpå, smaklig måltid!