Ragu bolognese

45 minuter
Enkel
15 ingredienser
Söndagsmiddag när den är som allra bäst. För mig är det viktiga i en ragu bolognese att inte krångla till den, enkla smaker som gifter sig fint. Till det rekommenderar vi en Sangiovese, då det är en makalöst bra kombination.
Ragu bolognese

Vintips till receptet

  • CHILL OUT  Sangiovese Organic

    CHILL OUT Sangiovese Organic

    2023
    italienItalien
    750 ml
    13%

    Sangiovese och ragu är en makalöst bra kombination. Det finns en anledning till att man ofta väljer en kryddig sangiovese till en härlig ragu bolognese, och i det här fallet väljer vi en lätt mogen och solkysst sangiovese från södra Italien, där vi får både mörk frukt, mörka bär och en lätt kryddighet som kommer passa riktigt fint med den kryddiga rätten.

Ingredienser för 4 personer

Bolognese

700 g
Högrev
300 g
Salsiccia
1 st
Gul lök
2 st
Selleristjälkar
2 st
Morötter
2 st
Vitlöksklyftor
2 st
Tomatpuré
1 st
Burk hela tomater
2 dl
Vitt vin
2 dl
Kalvfond
2 dl
Mjölk
3 st
Lagerblad
Salt och svartpeppar

Servering

500 g
Pappardelle
50 g
Parmesan

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • CHILL OUT  Sangiovese Organic

    CHILL OUT Sangiovese Organic

    2023
    italienItalien
    750 ml
    13%

    Sangiovese och ragu är en makalöst bra kombination. Det finns en anledning till att man ofta väljer en kryddig sangiovese till en härlig ragu bolognese, och i det här fallet väljer vi en lätt mogen och solkysst sangiovese från södra Italien, där vi får både mörk frukt, mörka bär och en lätt kryddighet som kommer passa riktigt fint med den kryddiga rätten.