Ragu bolognese

45 minuter
Enkel
15 ingredienser
Söndagsmiddag när den är som allra bäst. För mig är det viktiga i en ragu bolognese att inte krångla till den, enkla smaker som gifter sig fint.
Ragu bolognese

Vintips till receptet

  • Guilty Grapes

    Guilty Grapes

    2024
    portugalPortugal
    1000 ml
    13.5%

    En klassisk ragu bolognese bygger på balans: umamin från högreven, salsiccian som tillför krydda och fyllighet, grönsakerna som ger sötma och mjölken som rundar av syran i tomaterna. Resultatet blir en rätt med mjuk struktur, djup och lång eftersmak. Guilty Grapes är ett vin som speglar samma balans. Den mörka bärigheten harmonierar med tomatens rundhet, den milda kryddigheten möter salsiccian, och vinets mjuka tanniner räcker precis för att ge struktur åt raguns fyllighet. Frukten är generös, vilket gör att hela kombinationen blir följsam och mycket lättillgänglig.

Ingredienser för 4 personer

Bolognese

700 g
Högrev
300 g
Salsiccia
1 st
Gul lök
2 st
Selleristjälkar
2 st
Morötter
2 st
Vitlöksklyftor
2 st
Tomatpuré
1 st
Burk hela tomater
2 dl
Vitt vin
2 dl
Kalvfond
2 dl
Mjölk
3 st
Lagerblad
Salt och svartpeppar

Servering

500 g
Pappardelle
50 g
Parmesan

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Guilty Grapes

    Guilty Grapes

    2024
    portugalPortugal
    1000 ml
    13.5%

    En klassisk ragu bolognese bygger på balans: umamin från högreven, salsiccian som tillför krydda och fyllighet, grönsakerna som ger sötma och mjölken som rundar av syran i tomaterna. Resultatet blir en rätt med mjuk struktur, djup och lång eftersmak. Guilty Grapes är ett vin som speglar samma balans. Den mörka bärigheten harmonierar med tomatens rundhet, den milda kryddigheten möter salsiccian, och vinets mjuka tanniner räcker precis för att ge struktur åt raguns fyllighet. Frukten är generös, vilket gör att hela kombinationen blir följsam och mycket lättillgänglig.