Ragu bolognese

45 minuter
Enkel
15 ingredienser
Söndagsmiddag när den är som allra bäst. För mig är det viktiga i en ragu bolognese att inte krångla till den, enkla smaker som gifter sig fint. Till det rekommenderar vi en hyllad Tempranillo-nyhet som är en makalöst bra kombination. En fyllig och smakrik rödvinsbox som ger mycket vin för pengarna. Ett vin som ger riktiga husvinsvibbar!
Ragu bolognese

Vintips till receptet

  • Fynd 2025
    Gran Castillo  Rocio Tempranillo Organic

    Gran Castillo Rocio Tempranillo Organic

    2023
    spanienSpanien
    3000 ml
    13.5%

    En fyllig, generös och fräsch Tempranillo matchad med ragu är en makalöst bra kombination. Det finns en anledning till att man ofta väljer ett vin med lite kryddighet till en härlig ragu bolognese, och i det här fallet väljer vi en lätt mogen och solkysst Tempranillo från Spanien, där vi får både mörk frukt, mörka bär och en lätt kryddighet som kommer passa riktigt fint med den kryddiga rätten.

    239 kr
Ingredienser för 4 personer

Bolognese

700 g
Högrev
300 g
Salsiccia
1 st
Gul lök
2 st
Selleristjälkar
2 st
Morötter
2 st
Vitlöksklyftor
2 st
Tomatpuré
1 st
Burk hela tomater
2 dl
Vitt vin
2 dl
Kalvfond
2 dl
Mjölk
3 st
Lagerblad
Salt och svartpeppar

Servering

500 g
Pappardelle
50 g
Parmesan

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Fynd 2025
    Gran Castillo  Rocio Tempranillo Organic

    Gran Castillo Rocio Tempranillo Organic

    2023
    spanienSpanien
    3000 ml
    13.5%

    En fyllig, generös och fräsch Tempranillo matchad med ragu är en makalöst bra kombination. Det finns en anledning till att man ofta väljer ett vin med lite kryddighet till en härlig ragu bolognese, och i det här fallet väljer vi en lätt mogen och solkysst Tempranillo från Spanien, där vi får både mörk frukt, mörka bär och en lätt kryddighet som kommer passa riktigt fint med den kryddiga rätten.

    239 kr