Räksallad med pepparrot och dillsås

15 minuter
Enkel
12 ingredienser
Recept på räksallad med pepparrot och dillsås. En fräsch rätt som är perfekt när vårvärmen ligger på och man är sugen på en god sallad.
Räksallad med pepparrot och dillsås

Vintips till receptet

  • Nashville Stories Jill Johnson, Organic Rosé

    Nashville Stories Jill Johnson, Organic Rosé

    2022
    italienItalien
    750 ml
    12%

    Vin till räksallad med pepparrot och dillsås


    När du har en superfräsch sallad där fokus är på räkor så ska du även ha ett fräscht rosévin som sticker ut med en frisk fruktighet och hög syra. I den här salladen så får du även lite småfeta inslag i form av dillsåsen, men samtidigt är det en fräsch sås med en fin örtighet i sig. I vinet kommer du tydligt känna av den där friska unga frukten i doften. Det är smultron, persika och även lite vattenmelon, samtidigt som allt paketeras ihop av den höga syran på ett snyggt sätt. Många roséviner i dag har lite toner av godis, men här får man istället lite mer fokus på pomerans och en viss härlig fräschör som gör att det passar utmärkt ihop med den här räksalladen.

Ingredienser för 4 personer

Sallad

1 kg
Oskalade räkor
400 g
Salladsmix
0.5 st
Gurka
1 st
Avokado
1 st
Rödlök
1 st
Knippe rädisor
150 g
Böngroddar

Sås

3 dl
Majonnäs
1 kruka
Dill
1 msk
Riven pepparrot
1 msk
Vitvinsvinäger
Salt & svartpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Nashville Stories Jill Johnson, Organic Rosé

    Nashville Stories Jill Johnson, Organic Rosé

    2022
    italienItalien
    750 ml
    12%

    Vin till räksallad med pepparrot och dillsås


    När du har en superfräsch sallad där fokus är på räkor så ska du även ha ett fräscht rosévin som sticker ut med en frisk fruktighet och hög syra. I den här salladen så får du även lite småfeta inslag i form av dillsåsen, men samtidigt är det en fräsch sås med en fin örtighet i sig. I vinet kommer du tydligt känna av den där friska unga frukten i doften. Det är smultron, persika och även lite vattenmelon, samtidigt som allt paketeras ihop av den höga syran på ett snyggt sätt. Många roséviner i dag har lite toner av godis, men här får man istället lite mer fokus på pomerans och en viss härlig fräschör som gör att det passar utmärkt ihop med den här räksalladen.