Råraka med skagenröra som är smaksatt med pepparrot
30 minuter
Medel
11 ingredienser
Råraka med skagenröra som är smaksatt med pepparrot är synonymt med svensk sommar. Dessutom med ett vintips till.

Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Råraka
800 g
Fast potatis
50 g
Smör
Salt och svartpeppar
Skagenröra
300 g
Räkor
0.5 st
Rödlök
2 msk
Valfri rom
1 msk
Färsk riven pepparrot
1 st
Näve dill
0.5 st
Citron – saft
1 dl
Majonnäs
Salt & svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
Råraka
800 g
Fast potatis
50 g
Smör
Salt och svartpeppar
Skagenröra
300 g
Räkor
0.5 st
Rödlök
2 msk
Valfri rom
1 msk
Färsk riven pepparrot
1 st
Näve dill
0.5 st
Citron – saft
1 dl
Majonnäs
Salt & svartpeppar
Gör så här
1
Hacka över räkorna grovt, finhacka rödlök, dill och lägg i en bunke. Skala och finriv pepparroten, tillsätt tillsammans med rom, majonnäs, citronsaft och blanda. Smaka upp med salt och svartpeppar.
2
Riv potatisen grovt, pressa sedan ur så mycket vätska som möjligt från potatisen. Stek på medelhög värme med rapsolja. Vänd och tillsätt små smörklickar.
3
När rårakan blivit gyllenbrun och krispig så låt den vila på ett galler. Servera sedan med skagenröran på toppen. Smaklig måltid.