Råraka med skagenröra som är smaksatt med pepparrot

30 minuter
Medel
11 ingredienser
Råraka med skagenröra som är smaksatt med pepparrot är synonymt med svensk sommar. Dessutom med ett vintips till.
Råraka med skagenröra som är smaksatt med pepparrot
Ingredienser för 4 personer

Råraka

800 g
Fast potatis
50 g
Smör
Salt och svartpeppar

Skagenröra

300 g
Räkor
0.5 st
Rödlök
2 msk
Valfri rom
1 msk
Färsk riven pepparrot
1 st
Näve dill
0.5 st
Citron – saft
1 dl
Majonnäs
Salt & svartpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Petit Chablis  La Chablisienne

    Petit Chablis La Chablisienne

    2022
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    12.5%

    Vintips till råraka med skagenröra


    Att välja vin till skagenröra är inte världens svåraste. Allt från en härligt balanserad champagne till en sprudlande frisk riesling funkar, men vårt val i dag faller på chablis. Just chablis har blivit lite av en folklig favorit som många vänder sig till, och i det här fallet så väljer vi en chablis med väldigt mycket stiltypiska drag av de där friska gröna päronen, mineraliteten, sältan och citrusavslutet. Detta är friskt och kommer passa utmärkt med de tydliga tonerna av räkor i skagenröran, men även med de småfeta inslagen. Superbra val!

    169 kr