Råraka toppad med matjessill
15 minuter
Enkel
11 ingredienser
Recept på råraka som toppas med matjessill och som funkar utmärkt både till midsommar men även på sommaren överlag.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Råraka
700 g
Fast potatis
1 tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
50 g
Smör
Rapsolja
Tillbehör
400 g
Matjessill
1 st
Rödlök
(finhackad)
1 st
Knippe rädisor
2 dl
Smetana
1 st
Knippe gräslök
Salt & svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
Råraka
700 g
Fast potatis
1 tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
50 g
Smör
Rapsolja
Tillbehör
400 g
Matjessill
1 st
Rödlök
(finhackad)
1 st
Knippe rädisor
2 dl
Smetana
1 st
Knippe gräslök
Salt & svartpeppar
Gör så här
1
Börja med att koka äggen i 8 minuter.
2
Riv potatisen på ett rivjärn och krama ur så mycket vätska som möjligt. Lägg i en skål och krydda med salt och svartpeppar, blanda runt.
3
Lägg en klick potatis i en varm stekpanna tillsammans med lite rapsolja. Platta ut potatisen och stek tills krispig. Klicka i lite smör och vänd, ös potatisen. Lägg sedan på ett droppgaller och låt rinna av.
4
Dela ner sillen, finhacka rödlök, gräslök, ägg. Skiva ner rädisorna och lägg i kallt vatten så dem får en fin textur.
5
Servera rårakan i botten med tillbehören ovanpå. Avsluta med salt, svartpeppar och gräslök. Smaklig måltid!