Recept på julköttbullar
45 minuter
Medel
10 ingredienser
Ett smakrikt och oerhört smidigt recept på julköttbullar som man kan göra efter eget tycke och smak. Givetvis med vintips till!
![Recept på julköttbullar](https://img.32b23e.net/vinbanken/2e54081dce40a6dc77591670ef96194d.jpg?h=480)
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
500 g
Fläskkarré
1 st
Ägg
1 st
Gul lök
0.5 dl
Ströbröd
1 tsk
Salt
1 dl
Grädde
1 msk
Senap
0.5 tsk
Stött kryddpeppar
0.5 tsk
Stött vitpeppar
4 st
Filéer anjovis och spad
Ingredienser för 4 personer
500 g
Fläskkarré
1 st
Ägg
1 st
Gul lök
0.5 dl
Ströbröd
1 tsk
Salt
1 dl
Grädde
1 msk
Senap
0.5 tsk
Stött kryddpeppar
0.5 tsk
Stött vitpeppar
4 st
Filéer anjovis och spad
Gör så här
1
Börja med att mala ner köttet. Försök hålla det så kallt som möjligt så köttet håller sig färskt.
2
Hacka löken och stek i en klick smör. Mortla kryddpeppar och vitpeppar och stek med i löken. När löken blivit mjuk så tillsätt den i köttet.
3
I en bunke blandar du ströbröd, grädde, ägg och senap. Finhacka anjovis och ha i smeten tillsammans med lite av spadet från burken. Tillsätt smeten i köttet och blanda om.
4
Rulla små fina köttbullar och stek i medelhög värme i smör samt lite olja tills dem får en fin yta.
5
Servera dem antingen till julbordet eller med härliga klassiska tillbehör, smaklig måltid!