Renstek, palsternackspuré och rödvinssås

60 minuter
Medel
21 ingredienser
Renkött är både mört och fantastiskt smakrikt, var inte rädd för att handla detta om ni ser det i köttdisken! Ytterfilen kryddar jag upp med mortlade enbär och mycket svartpeppar, detta serveras tillsammans med en palsternackspuré och en god rödvinssås.
Renstek, palsternackspuré och rödvinssås
Ingredienser för 4 personer

Kött

800 g
Renstek
Ytterfilé
1 tsk
Enbär
1 tsk
Svartpeppar
2 tsk
Salt
1 kruka
Timjan
3 st
Vitlöksklyftor
30 g
Smör

Rödvinssås

1 st
Schalottenlök
25 dl
Rödvin
2 dl
Viltfond
Utspädd
1 msk
Rödvinbärsgelé
Salt & Svartpeppar
Redning

Palsternackspuré

700 g
Palsternacka
50 g
Smör
1.5 dl
Grädde
Salt & svartpeppar

Servering

700 g
Rostad potatis
500 g
Brysselkål
2 st
Päron
100 g
Rårörda lingon

Se hur man lagar receptet