Revben
120 minuter
Enkel
13 ingredienser
Tjocka revben till julbordet, enkla men saftiga och smakrika. Smaksatta med kanel,
koriander, apelsin och senap!

Ingredienser för 6 personer
Revben
1 kg
revben
tjocka
1 st
kanelstång
10 st
svartpepparkorn
1 msk
muskot
1 msk
ingefära
malen
1 msk
koriander
torkad
1 msk
senapspulver
salt
Glaze
2 dl
apelsinjuice
1 dl
sirap
ljus
2 msk
soja
2 msk
maizenamjöl
salt & svartpeppar
Gör så här
1
Dela revbenen i tre delar. Torka av dem och krydda med salt ordentligt.
2
I en mortel går du ner med alla torra kryddor och mortlar till en fin rub. Gnid sedan
in allt kött med detta.
3
Baka av i ugnen på 100 grader tills du når en innertemp på lite över 60 grader. Ta
sedan ut och låt vila.
4
Koka ihop köttsaften med apelsinjuice, sirap och soja. Red av med maizenamjöl.
5
Täck revbenen i glaze och baka av i ugnen på hög värme tills dem fått fin färg!





