Risotto med sparris och stekta pilgrimsmusslor

40 minuter
Medel
17 ingredienser
Recept på risotto med sparris och stekta pilgrimsmusslor. En smakrik rätt som är perfekt till våren och sommaren.
Risotto med sparris och stekta pilgrimsmusslor
Ingredienser för 4 personer

Risotto

4 dl
Risottoris
1 l
Grönsaksbuljong
1 st
Schalottenlök
1 förp
Grön sparris
(en knippe)
2 dl
Vitt vin
2 msk
Olivolja
50 g
Smör
50 g
Parmesan
(finriven)
Salt & svartpeppar

Pilgrimsmusslor

400 g
Pilgrimsmusslor
3 st
Vitlöksklyftor
1 st
Röd chili
2 msk
Olivolja
23 g
Smör
Salt & svartpeppar

Servering

1 förp
Knippe persilja
(finhackad)
Olivolja

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Zumbali  Chenin Blanc

    Zumbali Chenin Blanc

    sydafrikaSydafrika
    3000 ml
    12.5%

    Vin till risotto med sparris och stekta pilgrimsmusslor


    Risotto med sparris och stekta pilgrimsmusslor är en rätt som det osar vår och sommar om. Zumbali Chenin Blanc är ett vin som det osar vår och sommar om. Hur skulle det kunna bli något annat än en bra matchning? I just det här fallet väljer vi Zumbali med sin unga, friska, fräscha och fruktiga framtoning. Det är ett vin med stora inslag av päron, gröna äpplen och citrus. Det har hög syra, det är okomplicerat och det är oerhört prisvärt. Syran i vinet kommer passa utmärkt ihop med pilgrimsmusslorna och hela rätten kommer höjas ett snäpp.

    214 kr