Risotto med sparris och stekta pilgrimsmusslor
40 minuter
Medel
17 ingredienser
Recept på risotto med sparris och stekta pilgrimsmusslor. En smakrik rätt som är perfekt till våren och sommaren.

Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Risotto
4 dl
Risottoris
1 l
Grönsaksbuljong
1 st
Schalottenlök
1 förp
Grön sparris
(en knippe)
2 dl
Vitt vin
2 msk
Olivolja
50 g
Smör
50 g
Parmesan
(finriven)
Salt & svartpeppar
Pilgrimsmusslor
400 g
Pilgrimsmusslor
3 st
Vitlöksklyftor
1 st
Röd chili
2 msk
Olivolja
23 g
Smör
Salt & svartpeppar
Servering
1 förp
Knippe persilja
(finhackad)
Olivolja
Ingredienser för 4 personer
Risotto
4 dl
Risottoris
1 l
Grönsaksbuljong
1 st
Schalottenlök
1 förp
Grön sparris
(en knippe)
2 dl
Vitt vin
2 msk
Olivolja
50 g
Smör
50 g
Parmesan
(finriven)
Salt & svartpeppar
Pilgrimsmusslor
400 g
Pilgrimsmusslor
3 st
Vitlöksklyftor
1 st
Röd chili
2 msk
Olivolja
23 g
Smör
Salt & svartpeppar
Servering
1 förp
Knippe persilja
(finhackad)
Olivolja
Gör så här
1
Börja med att finhacka schalottenlök, samt sparrisen. Spara själva kronan på sparrisen till garnering. Stek sedan löken i en vid stekpanna med olivolja. Sätt din buljong på uppvärmning och låt börja sjuda. Gå ner med riset och sparrisen och låt det rostas i pannan.
2
Deglasera pannan med vitt vin och mata sedan risotton i omgångar med buljong, under omrörning, tills riset är färdigkokt.
3
Finhacka vitlök och chili. Plocka bort muskeln på musslorna. Salta och peppra musslorna och lägg på en tallrik. Svetta vitlök och chili i olivolja i en varm panna, gå sedan i med musslorna och stek i någon minut tills dem fått en fin färg. Vänd på dem och ös i smör. Lägg sedan åt sidan och låt dem vila.
4
Montera ner smör samt finriven parmesanost i risotton, slunga den gärna så du får inte luft vilket för den extra krämig. Smaka av med svartpeppar och ytterst lite salt. Servera på en tallrik med musslorna, sparriskronorna och finhackad persilja, smaklig måltid!
Se hur man lagar receptet
Vintips till receptet

Zumbali Chenin Blanc
Vin till risotto med sparris och stekta pilgrimsmusslor
Risotto med sparris och stekta pilgrimsmusslor är en rätt som det osar vår och sommar om. Zumbali Chenin Blanc är ett vin som det osar vår och sommar om. Hur skulle det kunna bli något annat än en bra matchning? I just det här fallet väljer vi Zumbali med sin unga, friska, fräscha och fruktiga framtoning. Det är ett vin med stora inslag av päron, gröna äpplen och citrus. Det har hög syra, det är okomplicerat och det är oerhört prisvärt. Syran i vinet kommer passa utmärkt ihop med pilgrimsmusslorna och hela rätten kommer höjas ett snäpp.
214 kr