Röding med brynt hollandaisesås

45 minuter
Medel
19 ingredienser
Enkel men lyxig röding som vi smörstekt och serverar tillsammans med en egengjord hollandaisesås fast på brynt smör.
Röding med brynt hollandaisesås

Vintips till receptet

  • Palmer & Co Vintage Brut

    Palmer & Co Vintage Brut

    2013
    frankrikeFrankrike
    1500 ml
    12%

    Ihop med en fisk av det lite fetare slaget, som vi sedan serverar ihop med en lite fet men härligt brynt hollandaisesås, så väljer vi såklart en lätt utvecklad champagne med gula äpplen som drar lite åt det röda hållet. Här finns även briochebröd, smörblommor, färska örter, rostade mandlar, fransk nougat, lime och en liten diskret sälta i slutet. Du kommer känna av att den här utvecklade tonen i champagnen kommer passa perfekt till den brynta såsen och fisken. 

    1299 kr
Ingredienser för 4 personer

Röding

2 st
Rödingfiléer
20 g
Smör
1 msk
Olivolja
Salt och svartpeppar

Brynt hollandaisesås

250 g
Smör
2 st
Äggulor
0.5 st
Citron
Juice från citronen
1 msk
Vatten
Salt och svartpeppar

Sallad

1 st
Fänkål
100 g
Sockerärtor
1 st
Gurka
1 msk
Jalapeno
1 st
Schalottenlök
0.5 st
Citron
Zest
5 msk
Olivolja
Salt och svartpeppar

Servering

700 g
Potatis
Dill

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Palmer & Co Vintage Brut

    Palmer & Co Vintage Brut

    2013
    frankrikeFrankrike
    1500 ml
    12%

    Ihop med en fisk av det lite fetare slaget, som vi sedan serverar ihop med en lite fet men härligt brynt hollandaisesås, så väljer vi såklart en lätt utvecklad champagne med gula äpplen som drar lite åt det röda hållet. Här finns även briochebröd, smörblommor, färska örter, rostade mandlar, fransk nougat, lime och en liten diskret sälta i slutet. Du kommer känna av att den här utvecklade tonen i champagnen kommer passa perfekt till den brynta såsen och fisken. 

    1299 kr