Rödvinsbräserad högrevsgryta med rostad tryffelpotatis

240 minuter
Medel
21 ingredienser
Recept på en rejält mustig och god rödvinsbräserad högrevsgryta som vi serverar med rostad tryffelpotatis.
Rödvinsbräserad högrevsgryta med rostad tryffelpotatis

Vintips till receptet

  • Marquis de Beys Red

    Marquis de Beys Red

    2020
    Libanon
    750 ml
    14%

    Det långkokta köttet, vinbräserat till mört perfektion, smälter samman med tryffeloljans jordiga elegans och de rostade tonerna från potatisen. Till det - ett vin laddat med cederkryddade björnbär, viol och mörka körsbär. De silkiga tanninerna fångar upp högrevets fyllighet medan en frisk syra ger lyft och struktur. En harmonisk helhet där varje smak sitter exakt där den ska.

    229 kr
Ingredienser för 4 personer

Högrevsgryta

1 kg
Högrev
1 msk
Rapsolja
25 g
Smör
1 st
Gul lök
2 st
Morötter
3 st
Selleri
Stjälkar
4 st
Vitlöksklyftor
1 kruka
Timjan
1 msk
Tomatpuré
6 dl
Rödvin
3 dl
Oxfond
3 st
Lagerblad
6 st
Svartpepparkorn
Salt

Rostad potatis

700 g
Fast potatis
1 msk
Olivolja
1 msk
Tryffelolja
1 msk
Kummin
Salt och svartpeppar

Servering

400 g
Trattkantareller
25 g
Gräslök

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Marquis de Beys Red

    Marquis de Beys Red

    2020
    Libanon
    750 ml
    14%

    Det långkokta köttet, vinbräserat till mört perfektion, smälter samman med tryffeloljans jordiga elegans och de rostade tonerna från potatisen. Till det - ett vin laddat med cederkryddade björnbär, viol och mörka körsbär. De silkiga tanninerna fångar upp högrevets fyllighet medan en frisk syra ger lyft och struktur. En harmonisk helhet där varje smak sitter exakt där den ska.

    229 kr