Rödvinsbräserad högrevsgryta med rostad tryffelpotatis

240 minuter
Medel
21 ingredienser
Recept på en rejält mustig och god rödvinsbräserad högrevsgryta som vi serverar med rostad tryffelpotatis.
Rödvinsbräserad högrevsgryta med rostad tryffelpotatis

Vintips till receptet

  • Bolla Le Poiane  Ripasso

    Bolla Le Poiane Ripasso

    2019
    italienItalien
    750 ml
    13.5%

    När vi har en mustig gryta så finns det få saker som slår ett mustigt och kryddigt vin. I den här Ripasson så får vi just det. Det här är definitivt en Ripasso som drar åt det mörka, kompakta hållet med lite torkade frukter direkt i nosen. Vi får mörka, något solmogna, körsbär, mörka plommon, nymalen svartpeppar, torkade örter, choklad och vanilj. Det finns en tydlig fatkaraktär här, och det här vinet kommer passa perfekt med den kryddiga, något feta och rejäla grytan. 

    139 kr
Ingredienser för 4 personer

Högrevsgryta

1 kg
Högrev
1 msk
Rapsolja
25 g
Smör
1 st
Gul lök
2 st
Morötter
3 st
Selleri
Stjälkar
4 st
Vitlöksklyftor
1 kruka
Timjan
1 msk
Tomatpuré
6 dl
Rödvin
3 dl
Oxfond
3 st
Lagerblad
6 st
Svartpepparkorn
Salt

Rostad potatis

700 g
Fast potatis
1 msk
Olivolja
1 msk
Tryffelolja
1 msk
Kummin
Salt och svartpeppar

Servering

400 g
Trattkantareller
25 g
Gräslök

Vintips till receptet

  • Bolla Le Poiane  Ripasso

    Bolla Le Poiane Ripasso

    2019
    italienItalien
    750 ml
    13.5%

    När vi har en mustig gryta så finns det få saker som slår ett mustigt och kryddigt vin. I den här Ripasson så får vi just det. Det här är definitivt en Ripasso som drar åt det mörka, kompakta hållet med lite torkade frukter direkt i nosen. Vi får mörka, något solmogna, körsbär, mörka plommon, nymalen svartpeppar, torkade örter, choklad och vanilj. Det finns en tydlig fatkaraktär här, och det här vinet kommer passa perfekt med den kryddiga, något feta och rejäla grytan. 

    139 kr