Rostad kyckling med variation på kål

60 minuter
Enkel
23 ingredienser
Perfekt söndagsmiddag som sköter sig själv! I receptet gör jag det endast på kycklingklubborna men det funkar lika bra att använda sig av en hel kyckling.
Rostad kyckling med variation på kål
Ingredienser för 4 personer

Kyckling

4 st
Kycklingklubbor
alternativt en hel kyckling
1 msk
Paprikapulver
1 msk
Vitlökspulver
1 msk
Torkad rosmarin
2 msk
Rapsolja
Salt och svartpeppar

Rödkål

0.5 st
Rödkålshuvud
20 g
Smör
1 msk
Råsocker
1 msk
Äppelcidervinäger
1 dl
Apelsinjuice
1 dl
Vatten
Salt och svartpeppar

Sås

1 st
Gul lök
2 st
Äpplen
2 dl
Kalvfond
Utspädd
3 dl
Vispgrädde
1 msk
Svartvinbärsgelé
1 msk
Soja
Salt och svartpeppar

Servering

1 st
Knippe brysselkål
Äppelmos
Persilja

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • DeAetna Rosso

    DeAetna Rosso

    Terra Costantino, 2022
    italienItalien
    750 ml
    13.5%

    En kryddig rostad kyckling måste vi givetvis matcha med ett vin som har lite kryddiga och rökiga inslag i sig. Vad passar då inte bättre än ett vin som är skapat vid vulkanen Etnas sluttningar. Här får vi läskande röda jordgubbar, skogshallon, nymalda kryddor, färska örter och rökig mineralitet. Det här vinet har en bra struktur, ett fint djupt, en medelhög syra och kommer passa riktigt fint med sitt mjuka tanningrepp ihop med de småfeta inslagen i rätten. 

    189 kr