Ryggbiff med kappa, asiatisk chimichurri och blancherade grönsaker

30 minuter
Medel
21 ingredienser
Ryggbiff med kappa, asiatisk chimichurri och blancherade grönsaker är rätten som man bjuder på när man vill lyxa till det på ett enkelt sätt.
Ryggbiff med kappa, asiatisk chimichurri och blancherade grönsaker
Ingredienser för 2 personer

Kött

400 g
Ryggbiff
(gärna med kappa)
20 g
Smör
1 msk
Nduja
Salt & Svartpeppar

Chimichurri

1 st
Schalottenlök
(finhackad)
20 g
Persilja
(färsk)
20 g
Koriander
(färsk)
2 st
Piri piri chili
20 g
Oregano
(färsk)
1 st
Citron
(zest/saft)
2 msk
Sesamolja
Olivolja
Salt & Svartpeppar

Grönsaker

4 st
Morötter
(gärna knippe)
2 st
Pak choi
2 dl
Grönsaksfond
25 g
Smör
Salt & Svartpeppar

Servering

Hackade cashewnötter
Koriander
Sesamfrön

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Yoko Riesling

    Yoko Riesling

    Riesling, 2021
    tysklandTyskland
    750 ml
    12%

    Men va, kan man verkligen dricka ett vitt vin till ryggbiff? Såklart man kan. Ofta har vi i Sverige en ganska förlegad bild av vad som ska drickas till vilken typ av mat. Vi lever kvar i rött till kött, vitt till fisk. Och på tok för ofta fokuserar vi lite väl mycket på huvudråvaran, i det här fallet köttet, istället för komponenterna och såserna. När det kommer till Yoko Riesling så får vi ett vin med en extremt fin syra som ihop med den syrliga såsen skapar en perfekt balans mellan mat och vin. Dessutom får vi en fjäderlätt sötma som på ett elegant sätt neutraliserar hettan. Ett vin med friska äpplen och päron, kraftiga citrontoner och även små doser av honung. Detta är ett vin som på ett perfekt sätt matchar med maten.

    129 kr