Saffransrisotto med kycklingbröst och mandel

45 minuter
Medel
15 ingredienser
Recept på saffransrisotto med kycklingbröst och mandel, med ett tillhörande vintips till rätten. En rätt som är perfekt på julen.
Saffransrisotto med kycklingbröst och mandel
Ingredienser för 4 personer

Risotto

1.5 dl
Avorioris
1 st
Schalottenlök
1 st
Saffran
(paket)
0.5 dl
Vitt vin
1.5 dl
Hönsbuljong
2 msk
Olivolja
20 g
Smör
25 g
Parmesan
Salt & svartpeppar

Kyckling

2 st
Kycklingbröst
(med skinn)
20 g
Smör
1 msk
Olivolja
Salt & svartpeppar

Servering

100 g
Brysselkål
30 g
Sötmandel

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Bianchi Montepulciano d'Abruzzo Umani Ronchi

    Bianchi Montepulciano d'Abruzzo Umani Ronchi

    2022
    italienItalien
    750 ml
    13.5%

    Vin till saffransrisotto med kycklingbröst


    När man har en rätt med massvis av smak, som saffransrisotto med kycklingbröst och mandel, så är det viktigt att man väljer ett vin med en relativt hög syra som skär igenom de feta inslagen. I det här fallet satsar vi på en prisvärd Montepulciano d´Abruzzo med massvis av fruktiga inslag, en fin syra och en örtighet som kommer gifta sig fint med den smakrika kycklingen. Du kommer få en hel del blåbär och körsbär i smaken, och allt detta förhöjs av den fina syra. Ett riktigt bra och prisvärt vin till saffransrisotto med kycklingbröst.