Schnitzel med klyftpotatis och jalapeno- och limesmör
45 minuter
Enkel
14 ingredienser
Schnitzel är något vi alla älskar, men vi har inte alltid tålamodet att göra det. En perfekt schnitzel för mig handlar om frasigheten, och det gäller att lägga energi på varje köttbit för att få dem perfekta.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Kött
800 g
Benfri kotlett
1 dl
Vetemjöl
2 dl
Panko
2 st
Ägg
Salt och svartpeppar
Jalapeno- och limesmör
100 g
Smör
rumsvarmt
5 st
Inlagda jalapenos
1 st
Lime
1 kruka
Persilja
Stjälkarna
Salt och svartpeppar
Servering
700 g
Amandine-potatis
3 msk
Olivolja
400 g
Broccolini
1 kruka
Persilja
Bladen
Ingredienser för 4 personer
Kött
800 g
Benfri kotlett
1 dl
Vetemjöl
2 dl
Panko
2 st
Ägg
Salt och svartpeppar
Jalapeno- och limesmör
100 g
Smör
rumsvarmt
5 st
Inlagda jalapenos
1 st
Lime
1 kruka
Persilja
Stjälkarna
Salt och svartpeppar
Servering
700 g
Amandine-potatis
3 msk
Olivolja
400 g
Broccolini
1 kruka
Persilja
Bladen
Gör så här
Så här gör du
1
1. Dela ner potatisen i klyftor, behåll skalet på. Krydda upp med salt, svartpeppar och ringa över olivolja. Rosta sedan i ugnen på 200 grader i ca 35 minuter tills dem fått fin färg.
2
2. Mixa jalapeños, lime (saft och zest), persiljestjälkar i en mixer. Tillsätt rumsvarmt smör och smaka av med salt och svartpeppar. Ställ åt sidan till senare.
3
3. Skär upp kotletterna i tjockare skivor. Lägg i en tjockare påse och banka ut med antingen en köttklubba eller en kastrull. När dem är tunna och fina så förbereder du en 1-2-3 panering. Vispa ägget med en skvätt vatten så får du en jämn vätska. Krydda upp mjölet med salt och svartpeppar.
4
4. Panera alla schnitzlar ordentligt så dem är ordentligt täckta med panko. Stek sedan i omgångar i en stekpanna med en klick smör och lite rapsolja. Förvara sedan på ett galler.
5
5. När köttet är färdigt steker du upp brocolinin i resterande smör som är krav i stekpannan, smaka av med salt, svartpeppar och en skvätt honung.
6
6. Servera potatisen och brocolini i botten med schnitzel ovanpå. Toppa med en klick av det goda smöret och finhackad persilja, smaklig måltid!