Smashburgare med baconsylt

45 minuter
Enkel
17 ingredienser
Denna gång bjuder jag på något som vi alla älskar, hamburgare. På denna har jag en baconsylt som jag gör på bacon, lök, chili, socker och balsamvinäger. Den rökiga smaken tillsammans med den friska såsen passar perfekt på en hamburgare.
Smashburgare med baconsylt

Vintips till receptet

  • Star Rubired  Zinfandel

    Star Rubired Zinfandel

    usaUSA
    3000 ml
    13.5%

    Finns det något mer amerikanskt än en hamburgare med bacon? Jo, en hamburgare med bacon och en stiltypisk amerikansk Zinfandel! De solmogna mörka bären i vinet matchar burgarens fyllighet, medan fatkaraktären ger vaniljtoner som rundar av den rökiga baconsylten. Ett smakrikt och generöst vin till en rätt full av karaktär – en match made in heaven! 

    215 kr
Ingredienser för 4 personer

Hamburgare

750 g
Högrevsfärs
8 st
Cheddarost
Skivor
Salt och svartpeppar

Baconsylt

300 g
Bacon
1 st
Schalottenlök
1 st
Röd chili
1 msk
Råsocker
1 msk
Balsamvinäger
Salt och svartpeppar

Dressing

1 kruka
Basilika
3 dl
Majonnäs
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Vinäger
Salt och svartpeppar

Servering

4 st
Hamburgerbröd
4 st
Saltgurkor
Rostad lök

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Star Rubired  Zinfandel

    Star Rubired Zinfandel

    usaUSA
    3000 ml
    13.5%

    Finns det något mer amerikanskt än en hamburgare med bacon? Jo, en hamburgare med bacon och en stiltypisk amerikansk Zinfandel! De solmogna mörka bären i vinet matchar burgarens fyllighet, medan fatkaraktären ger vaniljtoner som rundar av den rökiga baconsylten. Ett smakrikt och generöst vin till en rätt full av karaktär – en match made in heaven! 

    215 kr