Smashburgare med baconsylt
45 minuter
Enkel
17 ingredienser
Denna gång bjuder jag på något som vi alla älskar, hamburgare. På denna har jag en baconsylt som jag gör på bacon, lök, chili, socker och balsamvinäger. . Den rökiga smaken tillsammans med den friska såsen passar perfekt på en hamburgare.
![Smashburgare med baconsylt](https://img.32b23e.net/vinbanken/25_2024_burger_9f99c25d15.jpg?h=480)
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Hamburgare
750 g
Högrevsfärs
8 st
Cheddarost
Skivor
Salt och svartpeppar
Baconsylt
300 g
Bacon
1 st
Schalottenlök
1 st
Röd chili
1 msk
Råsocker
1 msk
Balsamvinäger
Salt och svartpeppar
Dressing
1 kruka
Basilika
3 dl
Majonnäs
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Vinäger
Salt och svartpeppar
Servering
4 st
Hamburgerbröd
4 st
Saltgurkor
Rostad lök
Ingredienser för 4 personer
Hamburgare
750 g
Högrevsfärs
8 st
Cheddarost
Skivor
Salt och svartpeppar
Baconsylt
300 g
Bacon
1 st
Schalottenlök
1 st
Röd chili
1 msk
Råsocker
1 msk
Balsamvinäger
Salt och svartpeppar
Dressing
1 kruka
Basilika
3 dl
Majonnäs
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Vinäger
Salt och svartpeppar
Servering
4 st
Hamburgerbröd
4 st
Saltgurkor
Rostad lök
Gör så här
1
Börja med att skära ner bacon i mindre bitar och stek i en stekpanna. Finhacka schalottenlök och chili och tillsätt i pannan. Låt allt få fin färg och gå sedan i med råsocker, balsamvinäger, vatten, salt och svartpeppar. Låt sedan koka ihop till en fastare konsistens.
2
Mixa basilikabladen med lite rapsolja. Blanda sedan ihop med majonnäs, sambal oelek, vinäger, salt och svartpeppar.
3
Rosta hamburgerbrödet i en stekpanna med lite olja.
4
Forma bollar om 180 gram av köttet. Lägg i omgångar i stekpannan och pressa hårt med en hamburgarpress. Pressa minst 10 sekunder så köttet får bra kontakt med stekpannan. Vänd och lägg på två skivor ost.
5
Lägg sås i botten av brödet följt av saltgurka. På med köttet, baconsylt, rostad lök och locket. Smaklig måltid!