Smörrebröd med spätta, remouladsås och räkor

30 minuter
Enkel
21 ingredienser
Recept på smörrebröd som vi toppar med en frasig spättafilé, remouladsås med smak av curry och rejält med färska räkor på toppen.
Smörrebröd med spätta, remouladsås och räkor
Ingredienser för 4 personer

Fisk

4 st
Spättafiléer
2 st
Ägg
2 dl
Mjöl
3 dl
Panko
Rapsolja
Salt och svartpeppar

Remouladsås

250 g
Saltgurkor
2 st
Äggulor
1 tsk
Dijonsenap
1 msk
Rödvinsvinäger
3 dl
Rapsolja
2 msk
Curry
1 msk
Honung
Salt och svartpeppar

Servering

4 st
Danskt rågbröd
Skivor
1 st
Rödlök
280 g
Räkor
1 kruka
Dill
100 g
Kapris
20 g
Gräslök
Smör

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Gabriel Meffre Côtes-du-Rhône Terra

    Gabriel Meffre Côtes-du-Rhône Terra

    2022
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    13%

    Vita Rhoneviner är otroligt matvänliga rent generellt. Här får vi ett vin med väldigt fin aromatik i doften där du kommer känna av tydliga drag av gul frukt. Det är fulladdat med gula äpplen, ett knippe färska örter, aprikos, honungsmelon och pomerans. Det är härligt intensivt med en fin men dämpad syra i slutet. Supergott och klockrent vitt vin till den här rätten där du får en liten fet touch av remouladsåsen och den friterade spättan, men även friska toner av räkorna. En riktigt bra matchning. 

    119 kr