Smörstekt lax med hummersås

60 minuter
Medel
17 ingredienser
En enkel men välsmakande smörstekt lax som vi serverar med en lyxig och härligt krämig hummersås. Supergott och lyxigt!
Smörstekt lax med hummersås

Vintips till receptet

  • Palmer & Co Vintage Brut

    Palmer & Co Vintage Brut

    2013
    frankrikeFrankrike
    1500 ml
    12%

    Antingen så väljer man en chardonnay med en lätt smörighet och fyllighet i sig, eller så satsar man på en högkvalitativ chenin blanc från Sydafrika. Eller varför inte en champagne? Vi väljer det sistnämnda alternativet då vi anser att den så pas lyxig rätt ska matchas med ett lyxigt vin. Här får vi en något utvecklad champagne med röda äpplen, briochebröd, citrus, lime, vit persika, nötter och en superfin syra där allt avslutas med grapefrukt. En dunderchampagne till en dunderrätt. 

    1299 kr
Ingredienser för 4 personer

Lax

800 g
Lax
25 g
Smör
Salt och svartpeppar

Hummersås

1 st
Schalottenlök
1 msk
Tomatpuré
3 dl
Hummerfond
Utspädd
2 dl
Creme Fraiche
2 dl
Vispgrädde
1 st
Citron
Salt och svartpeppar

Potatissallad

700 g
Fast delikatesspotatis
1 st
Schalottenlök
1 st
Fänkål
1 kruka
Dill
2 msk
Olivolja
1 st
Citron
Salt och svartpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Palmer & Co Vintage Brut

    Palmer & Co Vintage Brut

    2013
    frankrikeFrankrike
    1500 ml
    12%

    Antingen så väljer man en chardonnay med en lätt smörighet och fyllighet i sig, eller så satsar man på en högkvalitativ chenin blanc från Sydafrika. Eller varför inte en champagne? Vi väljer det sistnämnda alternativet då vi anser att den så pas lyxig rätt ska matchas med ett lyxigt vin. Här får vi en något utvecklad champagne med röda äpplen, briochebröd, citrus, lime, vit persika, nötter och en superfin syra där allt avslutas med grapefrukt. En dunderchampagne till en dunderrätt. 

    1299 kr