Sparrisrisotto med parmesan

60 minuter
Medel
11 ingredienser
Sparrisrisotto med parmesan är rätten som både är enkel, snabb och otroligt god. Här bjuder vi även på ett bra vintips till rätten.
Sparrisrisotto med parmesan
Ingredienser för 2 personer
3 dl
Carnaroliris
1 st
Schalottenlök
1.5 dl
Vitt vin
2 msk
Olivolja
2 dl
Riven parmesanost
1 l
Grönsaksfond
25 g
Smör
1 st
Knippe sparris
Krossade cashewnötter
Persilja
Salt & Svartpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Ferrari Brut Organic

    Ferrari Brut Organic

    italienItalien
    750 ml
    12.5%

    Vi är på tok för dåliga på att dricka mousserande vin till maten. Vi har i dag ofta en bild av att mousserande vin enbart ska drickas som sällskapsvin eller när det vankas firande av något slag, men när maten står på tallriken så vänder vi oss alltid till de stilla vinerna. I det här fallet, när vi har en sparrisrisotto parmesan och persilja så gifter sig rätten alldeles otroligt bra med ett mousserande vin. Nu föll valet på Ferrari Brut Organic som är ett frisk och fräscht vin med tydliga fruktiga toner i framförallt smaken, men där man även får en diskret nötighet och små brödiga toner. Ihop med sältan och de tydliga smakerna i risotton så blir det en otroligt lyckad kombination. Tänk dig även att vinet är sådär härligt syrligt som man ofta önskar att ett mousserande vin ska vara.

    179 kr