Spicy tuna melt med avokado och cheddarost
20 minuter
Enkel
12 ingredienser
Recept på spicy tuna melt med avokado och cheddarost. Detta är en macka som man verkligen måste ge en chans och testa.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Tonfiskröra
400 g
Tonfisk (i vatten)
3 msk
Créme fraiche
1 st
Finhackad rödlök
(en liten)
6 st
Inlagda jalapeños
1 msk
Finhackad gräslök
Salt & svartpeppar
(Utifrån eget tycke & smak)
Servering
Surdegsbröd
100 g
Cheddarost
2 st
Avokado
25 g
Smör
200 g
Lantchips
50 g
Parmesanost
(finriven)
Ingredienser för 4 personer
Tonfiskröra
400 g
Tonfisk (i vatten)
3 msk
Créme fraiche
1 st
Finhackad rödlök
(en liten)
6 st
Inlagda jalapeños
1 msk
Finhackad gräslök
Salt & svartpeppar
(Utifrån eget tycke & smak)
Servering
Surdegsbröd
100 g
Cheddarost
2 st
Avokado
25 g
Smör
200 g
Lantchips
50 g
Parmesanost
(finriven)
Gör så här
1
Börja med att finhacka rödlök, jalapeños, gräslök. Häng av tonfisken så du får bort vattnet, blanda sedan ihopa tonfisk, rödlök, gräslök, jalapeños, créme fraiche. Smaka av med salt och svartpeppar.
2
Lägg några skivor cheddarost på båda brödskivorna, dela ner avokadon och sprid ut på ena brödskivan.
3
På den andra lägger du en generös klick tonfiskröra. Lägg ihopa skivorna.
4
I en stekpanna smälter du smör, stek sedan brödet på medelhög värme. Har du någon vikt att lägga på så gör det, då får du en finare stekyta.
5
När du fått fin färg på båda sidorna och osten smält så dela upp och servera med chips, riv även över lite parmesanost. Smaklig måltid!