Steak and cheese quesadilla

25 minuter
Enkel
16 ingredienser
Recept på klassisk sterk and cheese quesadilla som vi dessutom matchar med ett vin som passar utmärkt till rätten.
Steak and cheese quesadilla
Ingredienser för 4 personer

Quesadilla

250 g
Entrecote
(alternativt flankstek)
4 st
Tortillabröd
(stora)
100 g
Cheddarost
(riven)
1 st
Gul lök
1 st
Röd paprika
1 msk
Spiskummin
1 msk
Tandoori krydda
1 msk
Ancho chili
1 msk
Olivolja
Salt & svartpeppar

Guacamole

3 st
Avokado
1 kruka
Koriander
1 st
Tomat
1 st
Vitlöksklyftor
1 st
Lime
(juice)
Salt & svartpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Røsenthal  The Marker Pinot Noir

    Røsenthal The Marker Pinot Noir

    2022
    australienAustralien
    750 ml
    13.8%

    Vin till steak and cheese quesadilla

    När man har en rätt där entrecote eller flankstek är en viktig bas så skulle man nästan kunna tro att man borde gå på en tyngre cabernet sauvignon från USA. Men i vårt fall så väljer vi faktiskt en pinot. För när det kommer till kombinationen entrecote, kryddor, tortilla och avokado så är en pinot ett riktigt bra val. I vinet kommer du få en tydlig kryddighet som passar utmärkt till de många kryddorna i rätten. Dessutom serveras vi en härlig guacamole som kommer passa fint till det lagom bäriga vinet. En imponerande pinot från Australien som dessutom är matvänliga.
     

    149 kr