Steak au poivre

70 minuter
Medel
14 ingredienser
Recept på den klassiska franska rätten steak au poivre som serveras ihop med pommes frittes och en syrlig tomatsallad.
Steak au poivre
Ingredienser för 4 personer

Kött

800 g
Entrecote
25 g
Smör
2 st
Vitlöksklyftor
1 kruka
Timjan
1 msk
Rapsolja
Salt & svartpeppar

Sås

2 msk
Svartpeppar
1 st
Schalottenlök
1 dl
Kalvfond
3 dl
Vispgrädde
4 cl
Cognac
Salt

Servering

700 g
Potatis
(fast till pommes)
500 g
Tomatsallad
(400 g tomater, 1 schalottenlök, 1 msk vinäger, 1 msk olivolja, basilika, salt och svartpeppar)

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Mont-Redon  Côtes du Rhône Réserve Rouge

    Mont-Redon Côtes du Rhône Réserve Rouge

    2021
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    14%

    Vin till steak au poivre


    En fransk rätt kräver ett franskt vin. Det finns faktiskt vin från hela världen som skulle passa till den här rätten men vårt val faller givetvis på ett Rhônevin med en härligt pepprig karaktär i både doft och smak. Här får du ett mörkbärigt vin med toner av björnbär och hallon men där du även kommer känna av tydliga inslag av fat. Det är nog dock kryddigheten som är det allra mest igenkännbara i det här vinet. Här kommer pepprigheten fram på ett snyggt sätt och gör att vinet passar alldeles utmärkt med entrecoten och pepparsåsen. Tack vare den syran kommer vinet även passa till tomatsalladen.

    129 kr