Stekt fläsk med löksås
60 minuter
Enkel
13 ingredienser
Klassisk svensk husman där vi bjuds på härligt stekt fläsk som vi serverar med potatis och en krämig löksås till.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
600 g
Rimmat fläsk
700 g
Potatis
1 kruka
Dill
2 msk
Smör
Salt och svartpeppar
Löksås
5 st
Gula lökar
2 msk
Smör
1 msk
Rapsolja
1 msk
Dijonsenap
1 dl
Äppelmust
1 msk
Äppelcidervinäger
3 dl
Vispgrädde
Salt och svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
600 g
Rimmat fläsk
700 g
Potatis
1 kruka
Dill
2 msk
Smör
Salt och svartpeppar
Löksås
5 st
Gula lökar
2 msk
Smör
1 msk
Rapsolja
1 msk
Dijonsenap
1 dl
Äppelmust
1 msk
Äppelcidervinäger
3 dl
Vispgrädde
Salt och svartpeppar
Gör så här
1
Börja med att skala och skiva ner löken. Svetta sedan på medelvärme med rapsolja och smör. Gör detta gärna i minst 20 - 25 minuter utan att ge löken någon färg.
2
Koka potatisen i lättsaltat vatten.
3
Skär ner fläsket i skivor. Stek det antingen i en stekpanna eller i ugnen på 200 grader. Kolla tills fläsket blivit gyllene.
4
Tillsätt dijon, äppelmust och äppelcidervinäger till löken. Låt koka upp och gå sedan i med vispgrädde, lagerblad och smaka av med salt och vitpeppar.
5
Hacka ner färsk dill och blanda tillsammans med en klick smör i potatisen. Servera fläsk och potatis tillsammans med mycket löksås, smaklig måltid!