Sushi med friterad räka
70 minuter
Medel
21 ingredienser
Recept på hemmagjord sushi som vi fyller med friterad räka, gurka, morot, avokado och färskost. Ett enkelt, smidigt och gott sushirecept. Vintips på utmärkt riesling som passar till rätten finner du nedan.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Friterade räkor
350 g
Råa räkor
150 g
Panko
1 dl
Vetemjöl
1 dl
Maizena
1 tsk
Bakpulver
Vatten
Frityrolja
Färskost
200 g
Färskost
2 msk
Sesamolja
1 tsk
Vinäger
1 msk
Honung
Salt och svartpeppar
Fyllning
1 st
Gurka
1 st
Morot
2 st
Avokado
300 g
Sushiris
8 st
Nori ark
Garnering
Hoisinsås
Rostad lök
Salladslök
Gari
Ingredienser för 4 personer
Friterade räkor
350 g
Råa räkor
150 g
Panko
1 dl
Vetemjöl
1 dl
Maizena
1 tsk
Bakpulver
Vatten
Frityrolja
Färskost
200 g
Färskost
2 msk
Sesamolja
1 tsk
Vinäger
1 msk
Honung
Salt och svartpeppar
Fyllning
1 st
Gurka
1 st
Morot
2 st
Avokado
300 g
Sushiris
8 st
Nori ark
Garnering
Hoisinsås
Rostad lök
Salladslök
Gari
Gör så här
1
Börja med att koka riset enligt förpackningen, glöm inte att tvätta det ordentligt. Låt sedan stå och svalna.
2
Blanda ihop färskosten med sesamolja och smaksätt med vinäger, honung, salt och svartpeppar. Lägg sedan upp i en spritspåse.
3
Skär upp gurkan och moroten i stavar.
4
Skala räkorna. Gör sedan små snitt på insidan av räkan så den kan hålla sig rak. Vispa ihop vetemjöl, maizena och vatten till en tjock smet. Doppa räkorna i smeten och sedan ner i panko. Fritera på 180 grader tills gyllenbruna. Låt droppa av på ett galler.
5
Lägg ett nori ark på din sushimatta. Tryck ut ris med hjälp av lätt fuktade händer. Lägg avokado, gurka, morot, färskost och till sist räkor i mitten på arket. Rulla sedan ihop försiktigt, ta hjälp av sushimattan.
6
Skär rullen på mitten och sedan i mitten två gånger till så du får 8 bitar. Lägg upp på en tallrik och toppa med hoisin, rostad lök samt fint hackad salladslök. Servera tillsammans med gari och soja, smaklig måltid!