Svamprisotto smaksatt med chèvre

40 minuter
Enkel
16 ingredienser
Ett recept på en svamprisotto som vi smaksätter med chèvre och som vi sedan toppar med härligt knaperstekt pancetta.
Svamprisotto smaksatt med chèvre

Vintips till receptet

  • Malvirà  Langhe Nebbiolo

    Malvirà Langhe Nebbiolo

    2020
    italienItalien
    750 ml
    13.5%

    Kombinationen nebbiolo och svamprisotto väldigt ofta klockren. I just det här fallet kommer du känna hur både syran och fruktigheten i vinet verkligen kommer till sin rätt ihop med den småfeta risotton, svampen, umamin och även chevren. Det här är en perfekt vinterrätt som funkar i alla lägen och som alltid imponerar på oss. 

    169 kr
Ingredienser för 4 personer

Risotto

100 g
Skogschampinjoner
1 st
Gul lök
4 dl
Risottoris
4 msk
Olivolja
2 dl
Vitt vin
150 g
Chèvre
70 g
Spenat
Salt och svartpeppar

Buljong

100 g
Skogschampinjoner
4 st
Rosmarin
Kvistar
2 l
Vatten
1 st
Hönsbuljongtärning

Servering

200 g
Pancetta
Kejsarhattsvamp
Finhackad gräslök
Olivolja

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Malvirà  Langhe Nebbiolo

    Malvirà Langhe Nebbiolo

    2020
    italienItalien
    750 ml
    13.5%

    Kombinationen nebbiolo och svamprisotto väldigt ofta klockren. I just det här fallet kommer du känna hur både syran och fruktigheten i vinet verkligen kommer till sin rätt ihop med den småfeta risotton, svampen, umamin och även chevren. Det här är en perfekt vinterrätt som funkar i alla lägen och som alltid imponerar på oss. 

    169 kr