Svamprisotto smaksatt med chèvre
40 minuter
Enkel
16 ingredienser
Ett recept på en svamprisotto som vi smaksätter med chèvre och som vi sedan toppar med härligt knaperstekt pancetta.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Risotto
100 g
Skogschampinjoner
1 st
Gul lök
4 dl
Risottoris
4 msk
Olivolja
2 dl
Vitt vin
150 g
Chèvre
70 g
Spenat
Salt och svartpeppar
Buljong
100 g
Skogschampinjoner
4 st
Rosmarin
Kvistar
2 l
Vatten
1 st
Hönsbuljongtärning
Servering
200 g
Pancetta
Kejsarhattsvamp
Finhackad gräslök
Olivolja
Ingredienser för 4 personer
Risotto
100 g
Skogschampinjoner
1 st
Gul lök
4 dl
Risottoris
4 msk
Olivolja
2 dl
Vitt vin
150 g
Chèvre
70 g
Spenat
Salt och svartpeppar
Buljong
100 g
Skogschampinjoner
4 st
Rosmarin
Kvistar
2 l
Vatten
1 st
Hönsbuljongtärning
Servering
200 g
Pancetta
Kejsarhattsvamp
Finhackad gräslök
Olivolja
Gör så här
1
Börja med att borsta bort smuts från svampen. Ta sedan av stammen och lägg i en kastrull. Täck kastrullen med vatten och ha i rosmarin samt hönsbuljong.
2
Skiva ner svampen och finhacka gul lök. Svetta löken i en vid stekpanna eller traktörpanna. Gå ner med svamp och låt få en liten yta.
3
Gå ner med riset och stek ur det. Deglasera stekpannan med vitt vin och mata sedan ner buljongen i omgångar vid omrörning.
4
Dela ner pancettan och stek på medelvärme. Låt fettet smälta helt.
5
Dela kejsarhattarna och skåra dem. Stek sedan i fettet från pancettan.
6
När risotton är al dente så avsluta med chevré och färsk spanat. Smaka sedan av med lite salt och svartpeppar. Servera med tillbehören ovanpå, smaklig måltid!