Svamprisotto smaksatt med chèvre

40 minuter
Enkel
16 ingredienser
Ett recept på en svamprisotto som vi smaksätter med chèvre och som vi sedan toppar med härligt knaperstekt pancetta.
Svamprisotto smaksatt med chèvre

Vintips till receptet

  • Fynd
    Fontanafredda Piemonte Barbera Nebbiolo

    Fontanafredda Piemonte Barbera Nebbiolo

    2023
    italienItalien
    3000 ml
    14%

    Kombinationen barbera och svamprisotto är riktigt bra. Med tanke på den rödbäriga tonen, örterna och syrligheten så kommer det här boxvinet passa alldeles perfekt med den krämiga risotton med intensiva smaker av svamp och chèvre. Dessutom har vi knaperstekt pancetta på toppen, och sältan från den kommer passa fantastiskt med syran i vinet. En perfekt mat- och vinkombination som aldrig slår fel. 

    295 kr
Ingredienser för 4 personer

Risotto

100 g
Skogschampinjoner
1 st
Gul lök
4 dl
Risottoris
4 msk
Olivolja
2 dl
Vitt vin
150 g
Chèvre
70 g
Spenat
Salt och svartpeppar

Buljong

100 g
Skogschampinjoner
4 st
Rosmarin
Kvistar
2 l
Vatten
1 st
Hönsbuljongtärning

Servering

200 g
Pancetta
Kejsarhattsvamp
Finhackad gräslök
Olivolja

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Fynd
    Fontanafredda Piemonte Barbera Nebbiolo

    Fontanafredda Piemonte Barbera Nebbiolo

    2023
    italienItalien
    3000 ml
    14%

    Kombinationen barbera och svamprisotto är riktigt bra. Med tanke på den rödbäriga tonen, örterna och syrligheten så kommer det här boxvinet passa alldeles perfekt med den krämiga risotton med intensiva smaker av svamp och chèvre. Dessutom har vi knaperstekt pancetta på toppen, och sältan från den kommer passa fantastiskt med syran i vinet. En perfekt mat- och vinkombination som aldrig slår fel. 

    295 kr