Svampsoppa med jordärtskocka och tryffelolja

45 minuter
Enkel
16 ingredienser
När det är kallt och ruggigt blir jag ofta sugen på soppa. Idag blev det en svampsoppa med diverse svampar. Jag toppade min med jordärtskocka som jag rostat i ugnen, du kan även toppa den med stekt bacon om du vill få med något kött i rätten. Gör detta som en huvudrätt eller bjud på det som en förrätt till 3-rätters måltiden.
Svampsoppa med jordärtskocka och tryffelolja
Ingredienser för 4 personer

Soppa

250 g
Kastanjechampinjoner
250 g
Champinjoner
2 st
Portabellosvamp
1 st
Gul lök
2 st
Vitlöksklyftor
1 kruka
Timjan
2 dl
Vitt vin
2 dl
Kantarellfond
2 dl
Grädde
1 msk
Äppelcidervinäger
Salt och svartpeppar

Jordärtskocka

200 g
Jordärtskocka
2 msk
Olivolja
Salt och svartpeppar

Servering

Timjan
Tryffelolja

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Saint Clair  Vicar's Choice Barrel

    Saint Clair Vicar's Choice Barrel

    2022
    nya-zeelandNya Zeeland
    750 ml
    12.5%

    En värmande och krämig svampsoppa matchas allra bäst med ett härligt fylligt, lite smörigt och välbalanserat chardonnay-vin. I det här fallet beger vi oss till Nya Zeeland där vi hittar det här vinet som bjuder på en tydlig fatkaraktär i doften med lagom mogna gula äpplen, lite honung, en touch av vita blommor och en diskret nötighet. Här finns även en tydlig smörighet som inte blir för jobbig utan hela tiden är på rätt sida fräschörstrecket. Välgjort och passar utmärkt med den krämiga och fylliga soppan. Syran är medelhög och kommer gifta sig strålande med den lagom örtiga och fylliga soppan. 

    109 kr