Svampsoppa med jordärtskocka och tryffelolja

45 minuter
Enkel
16 ingredienser
När det är kallt och ruggigt blir jag ofta sugen på soppa. Idag blev det en svampsoppa med diverse svampar. Jag toppade min med jordärtskocka som jag rostat i ugnen, du kan även toppa den med stekt bacon om du vill få med något kött i rätten. Gör detta som en huvudrätt eller bjud på det som en förrätt till 3-rätters måltiden.
Svampsoppa med jordärtskocka och tryffelolja
Ingredienser för 4 personer

Soppa

250 g
Kastanjechampinjoner
250 g
Champinjoner
2 st
Portabellosvamp
1 st
Gul lök
2 st
Vitlöksklyftor
1 kruka
Timjan
2 dl
Vitt vin
2 dl
Kantarellfond
2 dl
Grädde
1 msk
Äppelcidervinäger
Salt och svartpeppar

Jordärtskocka

200 g
Jordärtskocka
2 msk
Olivolja
Salt och svartpeppar

Servering

Timjan
Tryffelolja

Se hur man lagar receptet