Sweet and sour pork
45 minuter
Medel
21 ingredienser
Sweet and sour pork är en rätt som nog vi alla ätit på asiatiska matställen. De går att servera med mängder av olika grönsaker, och kan såklart göras med kyckling eller räkor också.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Kött
500 g
Fläskkarré
2 msk
Soja
1 msk
Risvinäger
1 msk
Bakpulver
Salt och vitpeppar
1 dl
Mjöl
1 dl
Maizena
1 st
Ägg
Bara äggvitan
1 dl
Vatten
Grönsaker
1 st
Gul paprika
1 st
Röd paprika
1 st
Silverlök
2 st
Salladslök
Sötsur sås
2 msk
Socker
2 msk
Ketchup
1 msk
Soja
0.5 msk
Äppelcidervinäger
Salt och svartpeppar
Servering
Ris
Salladslök
Rostade sesamfrön
Ingredienser för 4 personer
Kött
500 g
Fläskkarré
2 msk
Soja
1 msk
Risvinäger
1 msk
Bakpulver
Salt och vitpeppar
1 dl
Mjöl
1 dl
Maizena
1 st
Ägg
Bara äggvitan
1 dl
Vatten
Grönsaker
1 st
Gul paprika
1 st
Röd paprika
1 st
Silverlök
2 st
Salladslök
Sötsur sås
2 msk
Socker
2 msk
Ketchup
1 msk
Soja
0.5 msk
Äppelcidervinäger
Salt och svartpeppar
Servering
Ris
Salladslök
Rostade sesamfrön
Gör så här
Så här gör du
1
1. Dela ner köttet i 1x1 cm stora kuber. Lägg i en skål och tillsätt soja, risvinäger, bakpulver, salt och vitpeppar. Blanda runt och låt marinera.
2
2. Tvätta riset och koka enligt förpackningen.
3
3. Dela ner grönsakerna och lägg åt sidan. I en separat skål blanda ihop socker, ketchup, soja, äppelcidervinäger, salt och svartpeppar.
4
4. Gå ner med mjöl, maizena, äggvita och vatten i köttet. Blanda runt tills allt kött är täckt med smeten. Fritera i olja på 175 grader tills gyllenbruna, fritera i omgångar så inte köttbitarna fastnar.
5
5. Stek grönsakerna i en wok eller stor stekpanna. Gå ner med de friterade köttet och såsen, blanda ihop ordentligt. Servera ris i botten med köttet ovanpå, toppa med sesamfrön och salladslök, smaklig måltid!