Sydafrikanska lammkotletter med myntasås

60 minuter
Medel
8 ingredienser
Njut av saftiga lammkotletter marinerade i vitlök och rosmarin, serverade med en frisk myntasås - perfekt för en smakrik grillkväll. Vintips i form av prisvärt och passande rött vin från Languedoc-Roussillon.
Sydafrikanska lammkotletter med myntasås

Vintips till receptet

  • Château Pech-Latt

    Château Pech-Latt

    2023
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    14%

    När du tänder upp grillen för årets första grillning är lammkotletter ett utmärkt val. Kotletternas saftiga och möra kött, marinerat med vitlök och rosmarin, får en härlig rökig smak som passar perfekt med ett vin som har fruktiga och kryddiga inslag. Det röda vinet från Languedoc-Roussillon, med sina toner av svartvinbär, blåbär och rosmarin, lyfter fram grillens rökiga smak samtidigt som vinets fruktighet balanserar lammets saftighet. Den friska myntasåsen tillför en friskhet som också harmoniserar fint med vinets kryddiga undertoner. Testa den här kombon till påsken!

    169 kr
Ingredienser för 4 personer
8 st
Lammkotletter
2 msk
Olivolja
4 st
Vitlöksklyftor
(Finhackade)
1 msk
Färsk rosmarin
(Hackad)
2 dl
Grekisk yoghurt
0.5 dl
Färsk mynta
(Hackad)
1 st
Citronsaft
(från en hel citron)
Salt och peppar
(Efter smak)

Vintips till receptet

  • Château Pech-Latt

    Château Pech-Latt

    2023
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    14%

    När du tänder upp grillen för årets första grillning är lammkotletter ett utmärkt val. Kotletternas saftiga och möra kött, marinerat med vitlök och rosmarin, får en härlig rökig smak som passar perfekt med ett vin som har fruktiga och kryddiga inslag. Det röda vinet från Languedoc-Roussillon, med sina toner av svartvinbär, blåbär och rosmarin, lyfter fram grillens rökiga smak samtidigt som vinets fruktighet balanserar lammets saftighet. Den friska myntasåsen tillför en friskhet som också harmoniserar fint med vinets kryddiga undertoner. Testa den här kombon till påsken!

    169 kr