Sydafrikanska lammkotletter med myntasås

60 minuter
Medel
8 ingredienser
Njut av saftiga lammkotletter marinerade i vitlök och rosmarin, serverade med en frisk myntasås - perfekt för en smakrik grillkväll. Vintips i form av prisvärt och passande rött vin från Stellenbosch.
Sydafrikanska lammkotletter med myntasås

Vintips till receptet

  • Stellenbosch Reserve  Vanderstel

    Stellenbosch Reserve Vanderstel

    2022
    sydafrikaSydafrika
    750 ml
    14%
    Ett fruktigt och lätt kryddigt vin med en tydlig fatkaraktär. I doften möts du av tydliga toner av svarta vinbär, viol, färska örter, svartpeppar, choklad och vanilj. Tre år på nacken har gett vinet en rund och fin smakkaraktär där syran fortsatt är hög och fräsch. Välsvarvat, fruktigt och alldeles utmärkt till sommarens grillade kötträtter!
    149 kr
Ingredienser för 4 personer
8 st
Lammkotletter
2 msk
Olivolja
4 st
Vitlöksklyftor
(Finhackade)
1 msk
Färsk rosmarin
(Hackad)
2 dl
Grekisk yoghurt
0.5 dl
Färsk mynta
(Hackad)
1 st
Citronsaft
(från en hel citron)
Salt och peppar
(Efter smak)

Vintips till receptet

  • Stellenbosch Reserve  Vanderstel

    Stellenbosch Reserve Vanderstel

    2022
    sydafrikaSydafrika
    750 ml
    14%
    Ett fruktigt och lätt kryddigt vin med en tydlig fatkaraktär. I doften möts du av tydliga toner av svarta vinbär, viol, färska örter, svartpeppar, choklad och vanilj. Tre år på nacken har gett vinet en rund och fin smakkaraktär där syran fortsatt är hög och fräsch. Välsvarvat, fruktigt och alldeles utmärkt till sommarens grillade kötträtter!
    149 kr