Sydafrikanska lammkotletter med myntasås
60 minuter
Medel
8 ingredienser
Njut av saftiga lammkotletter marinerade i vitlök och rosmarin, serverade med en frisk myntasås - perfekt för en smakrik grillkväll. Vintips i form av prisvärt och passande rött vin från Stellenbosch.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
8 st
Lammkotletter
2 msk
Olivolja
4 st
Vitlöksklyftor
(Finhackade)
1 msk
Färsk rosmarin
(Hackad)
2 dl
Grekisk yoghurt
0.5 dl
Färsk mynta
(Hackad)
1 st
Citronsaft
(från en hel citron)
Salt och peppar
(Efter smak)
Ingredienser för 4 personer
8 st
Lammkotletter
2 msk
Olivolja
4 st
Vitlöksklyftor
(Finhackade)
1 msk
Färsk rosmarin
(Hackad)
2 dl
Grekisk yoghurt
0.5 dl
Färsk mynta
(Hackad)
1 st
Citronsaft
(från en hel citron)
Salt och peppar
(Efter smak)
Gör så här
1
Blanda olivolja, vitlök, rosmarin, salt och peppar i en skål. Lägg i lammkotletterna och se till att de täcks väl av marinaden. Låt stå i minst 1 timme, helst över natten.
2
Tänd grillen och låt kolen bli grå och glödande.
3
Grilla kotletterna över medelhög värme i 4-5 minuter per sida, eller tills de når önskad innertemperatur.
4
Blanda yoghurt, mynta, citronsaft, salt och peppar i en skål. Servera tillsammans med de grillade lammkotletterna.