Tacos på oxsvans med löksalsa
100 minuter
Svår
29 ingredienser
Den här veckan bjuder Adrian Cederlund på en riktig fredagsklassiker i det svenska hemmet, nämligen tacos. Det är dock inte vanliga tacos, utan tacos på oxsvans och löksalsa.
Ingredienser
Ingredienser för 3 personer
Kött
1.3 kg
Oxsvans
1 msk
Go-chu-jang pasta
1 dl
Kalvfond
1 l
Vatten
2 msk
Oregano - torkad
2 msk
Koriander - torkad
1 msk
Chipotle - torkad
4 msk
Spiskummin - finmalet
4 st
Lagerblad
1 st
Kanelstång
1 msk
Balsamvinäger
Salt & svartpeppar
Sås
1 st
Gul paprika
1 st
Grön paprika
2 st
Silverlök
3 st
Tomater
2 st
Solo vitlök
0.5 st
Habanero
2 st
Piri piri chili
Olivolja
Salt & svartpeppar
Salsa
2 st
Salladslök
1 st
Silverlök
1 st
Kruka koriander
Olivolja
Salt & svartpeppar
Servering
Tortillabröd
Guacamole
Limeklyftor
Ingredienser för 3 personer
Kött
1.3 kg
Oxsvans
1 msk
Go-chu-jang pasta
1 dl
Kalvfond
1 l
Vatten
2 msk
Oregano - torkad
2 msk
Koriander - torkad
1 msk
Chipotle - torkad
4 msk
Spiskummin - finmalet
4 st
Lagerblad
1 st
Kanelstång
1 msk
Balsamvinäger
Salt & svartpeppar
Sås
1 st
Gul paprika
1 st
Grön paprika
2 st
Silverlök
3 st
Tomater
2 st
Solo vitlök
0.5 st
Habanero
2 st
Piri piri chili
Olivolja
Salt & svartpeppar
Salsa
2 st
Salladslök
1 st
Silverlök
1 st
Kruka koriander
Olivolja
Salt & svartpeppar
Servering
Tortillabröd
Guacamole
Limeklyftor
Gör så här
1
Salta och peppra oxsvansen och bränn av i ugnen tills den får en fin yta. Dela ner grönsakerna och chilin till såsen, salta och peppra samt ringa över olivolja. Ge färg tillsammans med köttet i ugnen.
2
Lägg köttet i en större gryta. Ta ut grönsakerna och mixa till en slät sås, slå på köttet. Häll i vatten tills köttet är täckt. Häll i kryddorna, fonden samt vinäger. Låt koka under lock tills köttet släpper från benet, minst 1 1/2 timme.
3
Finhacka silverlök, salladslök och koriander. Lägg i en skål tillsammans med olivolja, smaka upp med salt & peppar.
4
Ta ut köttet ur såsen, låt svalna några minuter. Pilla loss köttet med hjälp av en gaffel och händerna. Stek på köttet i en varm panna och glasera det med såsen från grytan. Servera på varma tortillabröd med salsa, guacamole och lime. Smaklig måltid!