Tagliatelle med jätteräkor, chili och grillad paprika
25 minuter
Enkel
11 ingredienser
Recept och vintips till tagliatelle med jätteräkor, chili och grillad paprika. En smakrik rätt som bjuder på det bästa av alla världar.

Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
500 g
Tagliatelle
400 g
Jätteräkor
100 g
Grillad paprika
1 st
Gul lök
2 st
Vitlöksklyftor
1 st
Chili
1 dl
Vitt vin
250 g
Mascarpone
1 kruka
Persilja
1 msk
Olivolja
Salt & svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
500 g
Tagliatelle
400 g
Jätteräkor
100 g
Grillad paprika
1 st
Gul lök
2 st
Vitlöksklyftor
1 st
Chili
1 dl
Vitt vin
250 g
Mascarpone
1 kruka
Persilja
1 msk
Olivolja
Salt & svartpeppar
Gör så här
1
Börja med att skala räkorna om det behövs. Finhacka sedan vitlök och chili och blanda tillsammans med räkorna, låt sedan marinera.
2
Hacka ner paprika och gul lök. Svetta i olivolja.
3
Koka pastan enligt paketen.
4
Gå ner med räkorna och stek på hög värme en kort stund. Deglasera stekpannan med vitt vin och tillsätt sedan mascarpone.
5
Tillsätt pastan i stekpannan tillsammans med lite pastavatten. Slunga ihopa och ringla över finhackad persilja. Smaklig måltid!