Tomat- och paprikarelish med kyckling och vitvinssås
45 minuter
Medel
19 ingredienser
Recept på tomat- och paprikarelish med kyckling och vitvinssås där vi bjuder på ett hett vintips till den här smakrika rätten.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Kyckling
4 st
Kycklingbörst
20 g
Smör
1 msk
Olivolja
Salt & svartpeppar
Relish
2 st
Paprika
200 g
Små tomater
1 st
Rödlök
2 st
Vitlöksklyftor
1 kruka
Basilika
1 st
Röd chili
Salt & svartpeppar
Vitvinssås
1 st
Schalottenlök
1 st
Lagerblad
6 st
Vitpepparkorn
1 dl
Grönsaksfond
3 dl
Vitt vin
2 dl
Grädde
1 kruka
Gräslök
Salt
Ingredienser för 4 personer
Kyckling
4 st
Kycklingbörst
20 g
Smör
1 msk
Olivolja
Salt & svartpeppar
Relish
2 st
Paprika
200 g
Små tomater
1 st
Rödlök
2 st
Vitlöksklyftor
1 kruka
Basilika
1 st
Röd chili
Salt & svartpeppar
Vitvinssås
1 st
Schalottenlök
1 st
Lagerblad
6 st
Vitpepparkorn
1 dl
Grönsaksfond
3 dl
Vitt vin
2 dl
Grädde
1 kruka
Gräslök
Salt
Gör så här
1
Börja med att steka kycklingen på båda sidorna i smör och olivolja. Försök få en gyllene färg. Smaka av dem med salt och svartpeppar samt ös kycklingen. Låt kycklingen gå färdigt i ugnen på 125 grader tills dem når en innertemperatur på 72 grader.
2
Finhacka schalottenlök och svetta i lite rapsolja. Tillsätt lagerblad och vitpepparkorn. När löken blivit mjuk går du i med det vita vinet. Låt sedan reducera.
3
Under tiden delar du ner paprika, rödlök, chili och vitlök. Stek detta i samma stekpanna som kycklingen varit i tillsammans med färsk basilika. Låt puttra i ca 15–20 minuter på medelhög värme. Blir det för fast och är nära att bränna så tillsätter du lite vatten. Smaka av med salt, svartpeppar och lite vinäger.
4
Tillsätt grädde i såsen och sila av den. Servera allt på en tallrik, precis innan servering går du i med rikligt med finhackad gräslök i såsen. Smaklig måltid!