Tonkatsu curry med ris, inlagd rödkål och salladslök
40 minuter
Medel
24 ingredienser
Recept på tonkatsu curry med ris där vi även tipsar om ett vin som passar utmärkt till denna smakrika rätt.

Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Inlagd rödkål
0.25 st
Stort rödkålshuvud
1 dl
Ättika
2 dl
Socker
3 dl
Vatten
1 msk
Senapsfrön
Currysås
25 g
Smör
1 st
Gul lök
1 st
Grönt äpple
1 msk
Currypulver
1 msk
Garam masala
2 msk
Mjöl
2 msk
Tomatpuré
1 msk
Honung
1 msk
Worcestersås
3 dl
Kycklingbuljong
Tonkatsu
2 st
Fläskkotletter
2 dl
Mjöl
1 msk
Bakpulver
1 dl
Kolsyrat vatten
3 dl
Panko
Salt & svartpeppar
Servering
Ris
Salladslök
Sesamfrön
Ingredienser för 4 personer
Inlagd rödkål
0.25 st
Stort rödkålshuvud
1 dl
Ättika
2 dl
Socker
3 dl
Vatten
1 msk
Senapsfrön
Currysås
25 g
Smör
1 st
Gul lök
1 st
Grönt äpple
1 msk
Currypulver
1 msk
Garam masala
2 msk
Mjöl
2 msk
Tomatpuré
1 msk
Honung
1 msk
Worcestersås
3 dl
Kycklingbuljong
Tonkatsu
2 st
Fläskkotletter
2 dl
Mjöl
1 msk
Bakpulver
1 dl
Kolsyrat vatten
3 dl
Panko
Salt & svartpeppar
Servering
Ris
Salladslök
Sesamfrön
Gör så här
1
Börja med att koka upp lagen till rödkålen. Hyvla rödkålen på en mandolin så den blir så tunn som möjligt. Lägg i en burk med lagen och låt stå och svalna.
2
Strimla gul lök, fräs tillsammans med smör tills den blivit riktigt mjuk. Gärna 15–20 minuter. Riv ett äpple och tillsätt. Krydda upp med curry, garam masala, tomatpuré, salt och svartpeppar. Strö över mjöl och stek ur.
3
Mata såsen med varm kycklingfond. Smaka av med honung, worcestersås. Mixa slät i en mixer, sila sedan och ställ åt sidan.
4
Banka ut kotletterna, förbered en frityrsmet. Blanda mjöl, bakpulver och kolsyrat vatten i en bunke. Doppa köttet i smeten, sedan i panko och fritera i olja på 175 grader i ca 8–10 minuter, tills köttet fått fin färg.
5
Servera på tallrik med ris, tonkatsu, inlagd rödkål, currysås och toppa med hackad salladslök och sesamfrön. Smaklig måltid!
Se hur man lagar receptet
Vintips till receptet

Pétalos
Vin till tonkatsu curry
Ett superfräscht vin gjort på den trendiga druvan mencia. Här får du ett friskt vin där bären och örterna samsas direkt i doften. Du möts av hallon, körsbär och jordgubbar i smaken som sedan kompletteras av en fin örtighet och även lite citrustoner. Ihop med den lagom feta rätten som även har syrliga inslag kommer det här vinet passa som handen i handsken. Om du ännu inte testat vad druvan mencia går för, ge det en chans!
209 kr