Tonkatsu curry med ris, inlagd rödkål och salladslök

40 minuter
Medel
24 ingredienser
Recept på tonkatsu curry med ris där vi även tipsar om ett vin som passar utmärkt till denna smakrika rätt.
Tonkatsu curry med ris, inlagd rödkål och salladslök
Ingredienser för 4 personer

Inlagd rödkål

0.25 st
Stort rödkålshuvud
1 dl
Ättika
2 dl
Socker
3 dl
Vatten
1 msk
Senapsfrön

Currysås

25 g
Smör
1 st
Gul lök
1 st
Grönt äpple
1 msk
Currypulver
1 msk
Garam masala
2 msk
Mjöl
2 msk
Tomatpuré
1 msk
Honung
1 msk
Worcestersås
3 dl
Kycklingbuljong

Tonkatsu

2 st
Fläskkotletter
2 dl
Mjöl
1 msk
Bakpulver
1 dl
Kolsyrat vatten
3 dl
Panko
Salt & svartpeppar

Servering

Ris
Salladslök
Sesamfrön

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet