Tonkatsu curry med ris, inlagd rödkål och salladslök

40 minuter
Medel
24 ingredienser
Recept på tonkatsu curry med ris där vi även tipsar om ett vin som passar utmärkt till denna smakrika rätt.
Tonkatsu curry med ris, inlagd rödkål och salladslök
Ingredienser för 4 personer

Inlagd rödkål

0.25 st
Stort rödkålshuvud
1 dl
Ättika
2 dl
Socker
3 dl
Vatten
1 msk
Senapsfrön

Currysås

25 g
Smör
1 st
Gul lök
1 st
Grönt äpple
1 msk
Currypulver
1 msk
Garam masala
2 msk
Mjöl
2 msk
Tomatpuré
1 msk
Honung
1 msk
Worcestersås
3 dl
Kycklingbuljong

Tonkatsu

2 st
Fläskkotletter
2 dl
Mjöl
1 msk
Bakpulver
1 dl
Kolsyrat vatten
3 dl
Panko
Salt & svartpeppar

Servering

Ris
Salladslök
Sesamfrön

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Fynd
    Pétalos

    Pétalos

    2021
    spanienSpanien
    750 ml
    13.5%

    Vin till tonkatsu curry


    Ett superfräscht vin gjort på den trendiga druvan mencia. Här får du ett friskt vin där bären och örterna samsas direkt i doften. Du möts av hallon, körsbär och jordgubbar i smaken som sedan kompletteras av en fin örtighet och även lite citrustoner. Ihop med den lagom feta rätten som även har syrliga inslag kommer det här vinet passa som handen i handsken. Om du ännu inte testat vad druvan mencia går för, ge det en chans!

    219 kr