Vinkokta blåmusslor

45 minuter
Medel
10 ingredienser
Vinkokta blåmusslor med rejält med grädde, timjan, lök och persilja är rätten som passar såväl till sommaren som till vintern.
Vinkokta blåmusslor
Ingredienser för 2 personer

Musslor

0.5 kg
Blåmusslor
2 st
Schalottenlökar
2 st
Vitlöksklyftor
2 msk
Olivolja
1 st
Knippe timjan
2 dl
Vitt vin
2 dl
Grädde
1 st
Knippe persilja
Salt & svartpeppar

Servering

Bröd

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Lino 1929

    Lino 1929

    italienItalien
    750 ml
    12%

    Vin till blåmusslor


    Boxvin är förvånansvärt underskattat när man ska välja vin till mat, för i ärlighetens namn så passar många boxar otroligt bra till mat. Om du ska laga blåmusslor till ett större gäng så passar det utmärkt att ta fram ett härligt, friskt och fruktigt vitt boxvin. Just det får vi i det här boxvinet. Tänk dig att du har en skaldjursrätt med en del örter, lite grädde och syrlighet. I vinet får du ett friskt vin med en rejäl fruktighet, ett knippe örter, tydliga citrustoner och en fin syra. Det är ett perfekt vin till fisk och skaldjur.

    199 kr