Vinkokta blåmusslor
45 minuter
Medel
10 ingredienser
Vinkokta blåmusslor med rejält med grädde, timjan, lök och persilja är rätten som passar såväl till sommaren som till vintern.

Ingredienser
Ingredienser för 2 personer
Musslor
0.5 kg
Blåmusslor
2 st
Schalottenlökar
2 st
Vitlöksklyftor
2 msk
Olivolja
1 st
Knippe timjan
2 dl
Vitt vin
2 dl
Grädde
1 st
Knippe persilja
Salt & svartpeppar
Servering
Bröd
Ingredienser för 2 personer
Musslor
0.5 kg
Blåmusslor
2 st
Schalottenlökar
2 st
Vitlöksklyftor
2 msk
Olivolja
1 st
Knippe timjan
2 dl
Vitt vin
2 dl
Grädde
1 st
Knippe persilja
Salt & svartpeppar
Servering
Bröd
Gör så här
1
Tvätta och skölj musslorna under rinnande vatten. Musslor som är öppna knackar du lätt i bänken, stängs dem inte så kasta dem.
2
Hacka schalottenlök, vitlök och timjan fint. Svetta i olivolja i en större gryta.
3
Häll på vin och grädde. När de kokat häll i musslorna. Strö över lite persilja, låt koka under lock i ca 3 minuter.
4
Rosta bröder med ört/vitlökssmör eller servera färsk som det är.
5
När musslorna öppnat sig servera dem på en djup tallrik med ännu mer persilja, bröd och ett gott glas vin. Smaklig måltid.