Vodkapasta - fräsch variant med basilika
30 minuter
Medel
12 ingredienser
Vodkapasta var den trendiga pastarätten för ett antal år sedan. Här serveras den på ett modern och mer fräscht sätt.
Ingredienser
Ingredienser för 2 personer
300 g
Fläskkött – bacon/pancetta
300 g
Pappardelle pasta
1 st
Schalottenlök
1 st
Vitlök
2 st
Sardeller
100 g
Små tomater
25 g
Basilika
6 cl
Vodka
1 st
Burk passerade tomater
2.5 dl
Grädde
Servering
1 st
Mozzarella
Stekta brödsmulor
Ingredienser för 2 personer
300 g
Fläskkött – bacon/pancetta
300 g
Pappardelle pasta
1 st
Schalottenlök
1 st
Vitlök
2 st
Sardeller
100 g
Små tomater
25 g
Basilika
6 cl
Vodka
1 st
Burk passerade tomater
2.5 dl
Grädde
Servering
1 st
Mozzarella
Stekta brödsmulor
Gör så här
1
Koka upp vatten med rikligt med salt till pastan. Dela ner ditt kött i mindre passande bitar och stek med olivolja på medelhög temperatur.
2
Finhacka schalottenlök, vitlök, sardeller, tomater och basilika. När köttet fått färg så tillsätter du löken och sardellerna. Efter en liten stund även tomaterna och basilikan. Pressa gärna på tomterna så dem släpper ut sin vätska.
3
Glasera pannan med vodkan och tillsätt sedan passerade tomater och grädde. Smaka av med salt och svartpeppar.
4
Koka pastan enligt paketet tills den är al dente. Tillsätt i såsen och blanda. Slunga gärna så det kommer luft till såsen, då blir den ännu krämigare. Servera och toppa med mozzarella och stekta brödsmulor. Smaklig måltid!