Yakiniku med ris och kålsallad

50 minuter
Medel
21 ingredienser
Recept på yakiniku med ris och kålsallad. Denna populära rätt har tagit Sverige med storm. Här får du dessutom ett vintips till rätten.
Yakiniku med ris och kålsallad
Ingredienser för 4 personer

Kött

500 g
Entrecote
1 st
Gul lök
2 st
Vitlöksklyftor
Finriven
2 msk
Ingefära
Finriven
1 dl
Japansk soja
2 ml
Mirin
2 msk
Farinsocker
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Majsmjöl
1 tsk
Honung
Salt & svartpeppar

Kålsallad

2.5 dl
Smetana
300 g
Spetskål
Finstrimlad
2 st
Morötter
2 msk
Japansk soja
2 msk
Sesamolja
1 kruka
Färsk korriander
Salt & svartpeppar

Servering

Jasminris
Salladslök
Rostade sesamfrön

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Bergh

    Bergh

    2022
    osterrikeÖsterrike
    750 ml
    12.5%

    Vin till yakiniku

     

    Gruner veltliner är verkligen en druva med otroligt många olika ansikten, och den är fascinerande då den passar fantastiskt väl med många typer av mat. Medan många vänder blickarna åt riesling direkt då de ser asiatiskt på menyn så väljer vi att kika lite mer åt gruner-hållet. I det här väldigt prisvärda vinet får du den där druvtypiska vitpepprigheten ihop med såväl pärontonerna och artigheten. Det är ett ungt, piggt och tillgängligt vin med massvis av smak som kommer gifta sig väl med kryddigheten i rätten, och även med kålsalladen.