Yakiniku med ris och kålsallad
50 minuter
Medel
21 ingredienser
Recept på yakiniku med ris och kålsallad. Denna populära rätt har tagit Sverige med storm. Här får du dessutom ett vintips till rätten.

Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Kött
500 g
Entrecote
1 st
Gul lök
2 st
Vitlöksklyftor
Finriven
2 msk
Ingefära
Finriven
1 dl
Japansk soja
2 ml
Mirin
2 msk
Farinsocker
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Majsmjöl
1 tsk
Honung
Salt & svartpeppar
Kålsallad
2.5 dl
Smetana
300 g
Spetskål
Finstrimlad
2 st
Morötter
2 msk
Japansk soja
2 msk
Sesamolja
1 kruka
Färsk korriander
Salt & svartpeppar
Servering
Jasminris
Salladslök
Rostade sesamfrön
Ingredienser för 4 personer
Kött
500 g
Entrecote
1 st
Gul lök
2 st
Vitlöksklyftor
Finriven
2 msk
Ingefära
Finriven
1 dl
Japansk soja
2 ml
Mirin
2 msk
Farinsocker
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Majsmjöl
1 tsk
Honung
Salt & svartpeppar
Kålsallad
2.5 dl
Smetana
300 g
Spetskål
Finstrimlad
2 st
Morötter
2 msk
Japansk soja
2 msk
Sesamolja
1 kruka
Färsk korriander
Salt & svartpeppar
Servering
Jasminris
Salladslök
Rostade sesamfrön
Gör så här
1
Börja med att skära köttet och löken i tunna strimlor. Blanda ihop vitlök, ingefära, soja, mirin, farinsocker, majsmjöl och sambal oelek i en skål. Lägg ner köttet och löken och låt marinera.
2
Koka riset enligt förpackningen.
3
Blanda smetana, soja, sesamolja, färsk koriander, salt och svartpeppar. Strimla spetskålen tunt och skär moroten i tunna stavar. Blanda ihop allt och smaka av med lite honung.
4
Stek köttet på hög värme tills det fått fin färg och såsen blivit lite tjockare. Servera ris i botten på en skål och toppa med kött och kålsallad. Strö över lite rostade sesamfrön samt tunt strimlad salladslök. Smaklig måltid!