vin-till-pakoras-gronsaksbollar-vinbanken

Vin till Pakoras grönsaksbollar

Favoritmarkera

INDISKA KÖKET. I Indien lagas Pakoras förmodligen som friterade små grönsaks-bitar. I detta recept blir Pakoras grönsaksbollar modell köttbullar för att passa som huvudrätt. Vinet är rött eller vitt och fruktigt!

Vi letar efter fruktiga, medel till fylliga viner med mjuk rondör utan påtagliga fatinslag.

Vin till indiska Pakoras, grönsaksbollar

1. Kleine Salze Vineyard Selection Pinotage 2016 (3198). Rött vin.

Kleine Salze, Western Cape Sydafrika, 99 kr
Druvor: Pinotage
Smak: Fyllig, mörk fruktsmak med tydlig violton, inslag av lakrits, örter och fat. Supertrevlig rött vin i vardagsgenren.
Betyg: 4

Vill du hellre ha ett vitt vin: Topp 10 chardonnay 2018.

Recept | Pakoras – grönsaksbollar, 8 portioner

½ tsk salt
150 g champinjoner
3 små stjälkar salladslök/vårlök
1 vitlöksklyfta
1 påse babyspenat
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 msk rapsolja
salt
2 dl kikärtsmjöl
1 ägg

Gör så här
1. Riv zucchinin på den grova sidan av rivjärnet och lägg i en skål tillsammans med saltet. Rör om och ställ åt sidan.

2. Finhacka svamp, salladslök samt vitlök och strimla spenaten tunt. Fräs svamp, lök och spenat tillsammans med paprikapulver och spiskummin i rapsolja tills dess att svampen vätskat av sig och spenaten mjuknat.

3. Krama ur zucchinin för att få bort vätskan som bildats, rör ner i stekpannan och fräs på ytterligare någon minut. Smaka av med salt, drag stekpannan från plattan och låt svalna.

3. Rör ner kikärtsmjölet och ägget och rulla till bollar. Smeten är lös men går ihop sig i stekpannan. Stek på medelhög värme i lite rapsolja eller smör, tills de är gyllenbruna.

Servera till en enkel yoghurtsås eller mandelpesto. Sallad eller grillade potatishalvor är gott till.

Recept och bild: Hemköp!

För fler tips och förslag på vin och matkombinationer, Måndagsmatchen!

Kommentera