Kryddade brännvin - i sommardrink!
DRINK. Har du snaps över från sill-lunchen kan du använda de kryddade brännvinen för att blanda härliga sommardrinkar. Drinkarna är signerade kända bartenders i Göteborg och Stockholm.
Skandinavisk akvavit passar inte bara för att "nubba", för vem vill det när man sitter i en bar. Och att de kryddade brännvinet bara ska ha en enda plats som är till den traditionella måltiden (där akvavit förvisso passar utmärkt) är det många bartenders som har uppmärksammat och nu vill ändra på.
"Kryddade brännvin ska vi uppskatta som ett kulturarv och använda mer," säger en barschef Vinbanken talade med.
Anledningen till det nyväckta intresset hos barpersonalen är möjligen turisternas nyfikenhet. Utländska besökare vill gärna smaka de skandinaviska spritsorterna och det gör sig inte helt lätt i en bar, rakt upp och ner. Men med idén "återanvändning" som att blanda den lille, snapsen, som del i en drink har man fått fart på "provningarna".
Tilltugg till drinkar: Master blenders bästa tilltugg till vodka.bar
Blanda sommardrinkar av snaps från Midsommar
1. Punsch Me av O.P. Andersson, flaggpunsch, citron och socker. Inget fast recept, kör på volley och läs art. om Smaka Rest & Bar i Gbg
2. Haymarket Mature Heritage av Linie Aquavit. På bild längst ned i artikeln.
3. Aalborg tonic med Sturehof det finns inget recept men kör som GT fast med Aalborg Jubileum och sedan läser du artikeln om Sturehof och Oktagonen
4. Haymarket Cross the Border mästaren på drinkar är barchef på Haymarket, Christian Grevius har än en gång använt Linie Aquavit
5. Haymarket World n Beyond med Lysholms Linie Aquavit Christian har än en gång gått all in med Linie Aquavit, denna är undertecknads favorit!
6. Gondolens starka husdrink, Röd Dansk blandas med Aalborg Taffel Akvavit
Topp 10 klassiska drinkar
https://vinbanken.se/2015/10/10/topp-10-klassiska-drinkarklassiska-drinkar-topp-10/