michel-jamais-om-sanning-eller-fusk-med-vin-VINBANKEN

Michel Jamais | Om vin – sanning eller fusk?

Favoritmarkera

Finns ett sant sätt att göra vin på eller existerar motsatsen. Finns det viner som med anledning av tillverkningssättet kan sägas vara fejkade.

Och borde dom senare i så fall räknas som förkastligt vin-fusk? Dessa och många fler frågor är något många konsumenter funderar över.

Michel Jamais är välkänd vinprofil i Sverige. Frågar man Michel om hur det kom sig att han började arbeta i restaurangbranschen lär han svara att han alltid haft ett stort mat- och vinintresse. Senare ett yrkesval som kock vilket raskt inkluderade kunskapen om drycker.

Mat och vin i kombination är ju som sagt något av det bästa vi kan uppleva i livet och som Michel säger, ”det är en förmån att få arbeta med helheten”. I dag undervisar Michel på Restaurangakademien, han föreläser och konsultar.

Michel Jamais har bevakat vinbranschen i mer än 30 år. Efter hundratals vinresor, besök till 1 500 vinegendomar, promenader i tusentals vingårdar samt möten med nästan lika många vinmakare är erfarenheten – solid as a rock!

Michel ska svara på några av alla många kluriga frågor vinälskare ställer. Samtidigt kan vi även lyfta att kunskap som bygger på gedigen erfarenhet inte är något vi kan ta för givet, eller få gratis.

Därför kommer Vinbanken presentera olika ämnen under en specifik rubrik. Ni kommer slussas vidare till Michels hemsida där det krävs en inlogg och ett abonnemang.

Vinbanken stödjer Michel helhjärtat i hans arbete och faktum är att vi själva funderar i samma banor, att ta betalt för innehåll.

Steg ett är att börja driva trafik till Michels hemsida Vinlegender och vi ser fram emot samarbetet.

Månadens fråga som Michel lyfter:

Socker i vin, ska vinkonsumenter vara oroliga och är det bra eller dåligt?

Lämna ett svar